Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

Fenomen îngrijorător. Tot mai mulți șoferi se urcă băuți la volan

La data de 22 ianuarie, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Carei au organizat o acțiune în scopul combaterii indisciplinei rutiere și a prevenirii accidentelor rutiere. În cadrul acțiunii a fost depistat în trafic un bărbat, de 38 de ani, din localitatea Cămin, în timp ce conducea pe o stradă din municipiul Carei un autoturism aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat faptul că persoana de la volan avea o concentrație alcoolica în aerul expirat de 0.87 mg/l, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Carei unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză întocmindu-se dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

De asemenea, polițiștii Secției Poliție Rurală Gherța Mică au oprit, la data de 22 ianuarie, în jurul orei 22.45, pe DJ 109 L în localitatea Gherța Mică un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, de 35 ani, din comuna Turț care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel că, fiind testat cu aparatul alcooltest acesta a indicat o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate spitalicească unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vedre stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările continuă în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Sursa – IPJ Satu Mare

Un comentariu

  1. Zece Răspunde

    Sa le anuleze permisele!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.