Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

FOTO. Ciorile din Grădina Romei au invadat Parcul Industrial Sud

Invazie infernală. Ciorile din Grădina Romei s-au mutat în Parcul Industrial Sud din municipiul Satu Mare.

În cursul zilei de vineri a avut loc acțiunea de combatere a ciorilor care au cuiburi în Grădina Romei, intervenție la care au participat vânătorii Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Satu Mare, cu aprobarea primăriei municipiului.

Acțiunea a costat în tragerea unor focuri de armă, la auzul cărora, ciorile au părăsit parcul. Acestea s-au refugiat în Parcul Industrial Sud, invazia zonei fiind una de proporții.

 

14 comentarii

  1. cioara Răspunde

    Foarte inteligent edilul nostru, sau eminenta asta de city manager, cu actiunea lu’ peste. Acuma trimiteti vanatorii la Parcul Industrial. Plimbam ciorile dintr-o parte in alta a orasului, sa faca mizerie peste tot, nu doar in Gradina Romei. Sau o fi crezut ca inaripatele, dupa ce aud cateva impuscaturi in Gradina Romei, vor pleca direct la Budapesta. BRAVO!

  2. Bahu Răspunde

    Mă întreb de ce nu încercați să stricați echilibrul ecologic care s-a format , cu ajutorul unor prădători ai ciorilor , în locul acestor metode ridicole și barbare .

  3. Bahu Răspunde

    Iată ce scria Adrian Păunescu atunci când Ceaușescu nu nimerit cioara :
    Priviți această cioară : deși e moartă , zboară ! Acolo sus o tine doar dragostea de țară ! Aceasta este cioara , aceasta este glia, trăiască Ceaușescu , trăiască România ! ( Adrian Păunescu )

  4. Sophia Răspunde

    Au revenit in Gradina Romei cantand : locuinta mea de vara/ e la tara / acolo era sa mor/…

  5. Alex al V-lea Răspunde

    Au facut o mutare edilii orasului, ciorile au raspuns si ele cu o mutare si…nu e rea. Partida e departe de a se incheia pentru ca se joaca impotriva celei mai inteligente pasari. Next move, please!

  6. Bogu Răspunde

    Eu zic ca toti cu comentariile de mai sus, sa va luati fiecare vreo 100 de ciori acasa. Poate gresesc; sunteti si asa prea multe ciori in casa si nu incap si inaripatele 🙂

  7. bigbrother Răspunde

    Ciorile își fac cuibul în copaci înalți pentru a se feri de prădători. Acolo doar caută de mâncare. În parcul industrial lucrează mulți oameni care aruncă resturile de mâncare aiurea sau oricum nu numai în pubele. Asta caută. La Brașov pe așa ceva vin urșii, la noi ciorile. Pun pariu că ciorile sunt toate deja înapoi în cuib în Grădina Romei. Dar greu mai e să plantăm niște perdea vegetală de protecție! Curățăm aerul și ciorile se mută acolo iar problema e rezolvată. Probabil încă nu e nimeni interesat financiar.

  8. Alex al V-lea Răspunde

    @Bogu. Usor de zis, greu de facut. Inaripata asta are creier mic si minte multa…nu se lasa prinsa cu una cu doua, daramite sa prinzi 100! Hitchcock i-a dedicat un film horror, probabil exagerand putin.

  9. Bula Răspunde

    Jupânul Corb, pe-o creangă cocoţat,
    Ţinea în clonţ un boţ de caş furat.
    Ademenită de mirosul caşului,
    Cumătra Vulpe-i spuse-aşa borfaşului:
    -Să ne trăiţi mulţi ani , Măria Voastră,
    că sunteţi zău, ca din cutie scos!
    Iar de-aţi avea şi glasul mlădios
    Pe cât v-arată penele frumoas-
    Mă prind c-aţi fi vreo Pasăre Măiastră!
    Ci corbul, auzind-o, pe gânduri nu mai şade.
    Deschide ciocul. Prada cade.
    Şi vulpea , înghiţind-o,îl dăscăleşte:-Bade,
    Liguşitorii-nu ştiai, se pare-
    Trăiesc pe seama cui le dă crezare.
    Dar lecţia pe care o-nvăţaşi
    O fi făcând cât botul tău de caş!
    Înmărmurit, crocanul juratu-s-a cumplit
    Că n-o să se mai lase de-acum păcălit.

  10. Bahu Răspunde

    Stimate Ștef , considera că echilibru este în ” ” . Sugestia mea este egală cu cea a lui Bigbrother ,respectiv plantarea unor perdele vegetale cu copaci foarte înalți . S-a ajuns aici și din cauza tăierii copacilor de pe marginea drumurilor . Ciorile s-au mutat unde au găsit alți copaci înalți.

    • Bula Răspunde

      De iti pica o creanga putrezita pe masina erai de alta parare sau daca iarna intrai frontal intr-un copac in loc sa ajungi in sant.

  11. Bahu Răspunde

    La volan trebuie să fii atent și ” treaz “, iar crengile bolnave se taie . Hai să fim serioși !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.