Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

FOTO. Expoziţie deosebită a “muzeului privat” din Satu Mare. Colecţii valoroase

Expoziţia “Pictura Nord Transilvană în colecţii sătmărene” a fost deschisă astăzi la Muzeul de Artă Satu Mare. Ce este deosebit la aceasta, este faptul că, pentru prima dată la Satu Mare, sunt expuse tablouri valoroase aparţinând colecţionarilor privaţi.

Mulţi dintre  colecţionari doresc să rămână anonimi sau nici nu acceptă să îşi scoată operele de artă din casă, dar să le expună într-un loc public. Alţii în schimb, au fost de acord ca pe o perioadă de o lună să îşi ducă operele la Muzeul de Artă, unde pot fi văzute de sătmăreni.

Expoziţia este constituită din peste 60 de lucrări aparţinând Muzeului Judeţean Satu Mare şi unui grup de colecţionari sătmăreni. Sunt câteva din operele unora dintre cei mai reprezentativi artişti ai Şcolii de pictură de la Baia Mare din perioada interbelică (Hollossy Simon, Mikola Andras, Thorma Janos ), precum şi din creaţia artiştilor de frunte sătmăreni din aceaşi perioadă (Aurel Popp, Litecky Endre, Toth Gyula).

Directorul Muzeului Județean, Felician Pop, a ținut să mulțumească acelor colecționari care împărtășesc bucuria admirării unui tablou valoros cu alții, și au fost e acord să le ducă la expoziție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.