Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

FOTO&VIDEO. Protest la Consiliul Judeţean. Trecem la Maramureş dacă nu ne faceţi drumul!

Protest la Consiliul Judeţean. Zeci de persoane au venit astăzi din satele Soconzel şi Stâna pentru a protesta în faţa Consiliului Judeţean Satu Mare. Oamenii sunt foarte supăraţi din cauza faptului că starea drumului este jalnică, distanţa de 13 km este parcursă în aproape o oră. Oamenii spun că nici măcar nu sunt băgaţi în seamă, astfel că s-au decis să vină să protesteze.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât inclusiv ambulanţele s-au stricat de câteva ori pe drum. Localnicii au povestit că într-o seară o ambulanţă a intrat în şanţ pentru că a încercat să evite o groapă, iar alta şi-a pierdut toba. Ei trebuie să îşi repare foarte des maşinile, şi nimeni nici măcar nu se gândeşte să îi despăgubească. Mai mult, muncitorii navetişti sunt în pericol de a-şi pierde slujbele din cauza faptului că şi firmele de transport persoane refuză să mai meargă la Soconzel.

O delegaţie de cinci persoane s-a întâlnit cu conducerea Consiliului Judeţean. Supăraţi, oamenii au spus că dacă nu li se rezolvă problema sunt decişi să organizeze un referendum şi să treacă la județul Maramureş, deoarece se simt neglijaţi de conducerea judeţului.

Preşedintele Pataki Csaba şi vicepreşedintele Ioan Rus le-au explicat însă acestora că lucrările de întreţinere vor începe imediat ce condiţiile meteorologie vor permite. Acum, Inspectoratul de Stat în Construcţii interzice efectuarea unor lucrări la drumuri. Localnicii în schimb solicită un lucru simple, și anume ca gropile să fie acoperite pe moment cu pietriş, pentru a se putea circula cât de cât, urmând ca la primăvară să se facă reparaţii.

În aceste condiţii,Pataki le-a spus că va avea o întâlnire cu reprezentanţii firmei care a câştigat licitaţia pentru a discuta dacă este posibil acest lucru.

Rămâne de văzut dacă nemulţumirile localnicilor vor fi rezolvate.

 

 

3 comentarii

  1. Da Răspunde

    Ar putea merge oricum tiganii din stana nu aduc nimic bun judetului

  2. Norick Răspunde

    De ce Maramures si nu Texas , sau Alabama ?? :-))

  3. Carmen Răspunde

    Vor ajunge bananele produse de ei pe piata din Baia Mare.Paguba ,pierdere , enorma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.