Ultima actualizare: azi, 14:14

Locale

GALERIE FOTO. Comunitatea Evreiască, apel pentru restaurarea sinagogilor din Satu Mare

Comunitatea Evreiască din Satu Mare face un apel la sătmăreni să contribuie, într-un fel sau altul, la ajutarea restaurării celor două Sinagogi din Sătmar.

,,Va rugam cei cu suflet mare care doresc sa se alature misiunii de caritate de a restaura cele 2-a sinagogi din Satu Mare, pentru a ne putea desfasura in conditii decente activitatile de zi cu zi si mai ales de a putea tine Shabatul in casa de rugaciune, rugam toti cei care simt, sa ne acorde un sprijin fie el cat de putin, pentru noi ar insemna foarte mult, deoarece mica Comunitate Evreiasca din Satu Mare sa isi poata desfasura activitatile zilnice.

Cei care vor sa contribuie, se va face o placa care va fi atasata pe cele doua Sinagogi in drept de multumire si contributie.Mai jos aveti conturile,unde se poate face donatii.

Comunitatea Evreiasca Satu Mare prin presedinte si membrii va multumeste anticipat pentru intelegere si sprijinul acordat. Pozele vorbesc de la sine”, este apelul Comunității Evreiești din Satu Mare.

Donațiile se pot face la următoarele conturi bancare:

BANCA ROMANEASCA S.A

RO11BRMA0999100071555732 (Ron)

RO11BRMA0999100072141224 ( Eur)

RO11BRMA0999100072141515 ( Usd)

9 comentarii

  1. Papa Stratos Răspunde

    ONG-urile evreului György Soros-Schwartz finanteaza tot felul de ”pro…-stii #rezist” in loc sa ajute aceste lacase de cult in care strabunii lui s-au botezat !!

  2. un cetatean Răspunde

    cinei de vina ca ajuns aici sinagoga?
    Maskulik si Keresekenyi 🙂

  3. mutu Răspunde

    Poate cu banii incasati inainte de 89 din vanzarea produselor evreiesti la magazinul din incinta sinagogii se puteau face reparatii.Au preferat sa-i bage in buzunar!N-am respect fata de cei doi edili numiti mai sus,dar de data asta ,nu au nici-o vina!!!Pentru ce le fac satmarenilor, celor doi sarlatani ,le doresc sa sfarseasca ca evreii trimisi de unguri in centrul Europei!

  4. Sătmăreanul Răspunde

    Sa renoveze statul care a vandut pe evreii in an ii 60!

    • alt satmarean Răspunde

      Sa se demoleze amandoua sinagogile si futelnita, din spatele lor si sa se faca o scoala acolo. sau sa vanda din jaguaruri nenea decsei si sa le renoveze.

  5. Cățelul evreiesc Răspunde

    Hai sa consideram Horea 6, horea 2 și de ce nu toate clădirile dezafectate din centru sinagogi ca doar ale lor au fost toate și sa vedem cine și cum donează?
    Impertinenta evreiasca nu a avut, nu are și nu va avea vreodată limite.
    Suntem, am fost și rămânem un popor de o imbecilitate rară. Am mutat ambasada precum am fost instruiți din Washington. Am cedat clădirile după ‘89 bișnițarilor evrei de pretutindeni, o facem și azi. Statul roman continua să-i despăgubească zilnic iar acum vor banii săracilor romani, minoritari pe aceste meleaguri, in timp ce ei se lăfăie visând la asuprita și decimata Palestina.
    Nu neagă nimeni istoria lor așa cum nimeni nu contesta faptul ca e un popor inventat cu o țara primită cadou. Așa cum anual, fără a fi nevoiți sa declare fiscului, sunt trimise zeci de milioane de dolari spre binecuvântatul legheleu sfânt tot așa se pot trimite aceste imagini și romanilor de religie iudaica din Israel pentru a solicita refacerea lăcașului sătmărean demult uitat de dânșii.
    Despre etnia roma asuprita cu mult înaintea celui de-al doilea război mondial, și nu numai, nu se spune niciodată nimic pentru ca ei sunt doar niște țigani, ei neavând un zid sfânt, o țara a lor, un cuvânt de spus deși au fost măcelăriți cu milioanele fără a se pomeni nimic. Trăim intr-o țara de imbecili absoluti.

    • IOANA Răspunde

      Te rog sa faci un exercitiu de sinceritate si sa te pui in situatia de a avea 99% din familie exterminata., doar pentru ca te-ai nascut evreu. Toate bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.