Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Măsuri de austeritate la Primăria Satu Mare. Kereskenyi: ,,Trebuie să reducem cheltuielile cu 20%”

Măsuri de austeritate la Primăria Satu Mare și instituțiile subordonate. Primarul Kereskenyi Gabor a anunțat că reducerea cheltuielilor cu 20 la sută reprezintă în acest moment o prioritate.

Primarul Municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a avut astăzi, luni, 8 ianuarie, o întâlnire cu șefii serviciilor din cadrul aparatului de specialitate și cu directorii instituțiilor subordonate.

Discuția a vizat în primul rând proiectul bugetului care este unul de austeritate, ca urmare a efectelor pe care le vor avea modificările fiscale făcute de Guvern. Edilul le-a cerut tuturor să gândească măsuri concrete pentru reducerea cheltuielilor cu 20%.

31 comentarii

  1. Pop Ioan Răspunde

    Propun sa-i oferim NOI,POPORUL MUNCITOR,inca +20% majorare de impozit,nu cumva sa duca lipsa careva ,de ceva

  2. Gogu Steriade Răspunde

    Primarul din Deva taie ”norma de hrana” a politistilor locali,care,dupa opinia lui,atat cat iau,fara norma de hrana,atat si merita !!Plus ca v-a concedia 150 de ”belitori” !!http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/dupa-ce-a-crescut-salariile-primaria-deva-va-concedia-150-de-oameni.html

  3. bleg Răspunde

    Cel mai normal ar fi sa faca niste reduceri serioase de personal. Stati numai dimineata si vedeti la ce ora incep sa vina la servici angajatele primariei. Si uita-ti-va bine la ele. Doamnele serioase sa ma ierte, dar 80% sunt niste “piti” -(diminutiv de la pitipoance). Nu stim pilele cui si de ce sunt. Sa se mai uite d-nul primar si la Apaserv ( cred ca apartine de primarie) ce salarii si citi angajati sunt acolo. De exemplu sotul d-nei Papici,care este pensionar militar ,este angajat Apaserv pe un salariu dragut.
    De ce se permite ca fostii angajati ai statului,care au capusat ani de zile cu salariile lor mari si care au iesit la pensie inainte de a implini 50 de ani ,sa aiba voie sa se angajeze tot la stat????Un nenorocit lucreaza pina la 60 sau 65 de ani si atunci ia o mizerie de pensie nu ca Papici o pensie uriasa. Un nenorocit dupa ce a iesit la pensie nu mai e bun de nimic.Dar fostii securisti,militari,militieni ies repede la pensie si sunt inca buni de lucru pt. ca s-au odihnit toata viata. Acum ei se angajeaza tot la stat,ca doar nu o sa lucreze din greu la privat pe un salar mic. Merg la Apaserv si se simt fericiti. Uitati la Papici ce prosper este. Tinarul pensionar o duce asa de bine incat a devenit tatic. E vesel,odihnit si cu multi bani ( pensia militara + salar Apaserv) .
    Asa-i ca-i bine in Romania???

  4. prost Răspunde

    Tu te-ai numit bleg. Eu dupa ce am citit ce ai scris ma simt prost. Ai dreptate. Si eu sunt pensionar cu 1200 lei pensie/luna dupa 38 ani de MUNCA. Si acum lucrez pt. ca nu-mi ajung banii,dar la privat ca nimeni nu ma ia “stat”. Nu sunt membru de partid si nici nu am pile la conducerea institutiilor publice. Noi suntem prosti. Si asa ne si trateaza.

  5. Dr. Pilot Răspunde

    Renunta tu la salar…prostule de primar.

  6. Reflector Răspunde

    Papuci nu este angajat Apaserv ci a Asociației apa canal din subordinea Consiliului județean.

  7. cârcotaş Răspunde

    Ar fi foarte interesant să instituie o zi ,,a porţilor deschise” în primărie şi un cetăţean obişnuit să vadă cu ce se ocupă cei din primărie.Odată am fost la ADP-ul din cadrul primăriei şi cum am intrat pe uşă am fost tratat ca un trofeu ce putea da sens zilei lor de lucru şi a banilor pe care-i încasează.Se vedea clar că nu aveau ce face.

  8. c-block Răspunde

    Să-mi spună și mie cineva de ce e necesar să ”lucre” peste 200 de persoane la primărie! Ce fac atâția? La instituțiile deconcentrate (Sanepid,ITM,mediu etc.) nicăieri nu sunt atâția! Și au un județ pe cap!

    • Unu' Răspunde

      Și tot ei se plâng că au mult de lucru …

    • cârcotaş Răspunde

      Păi ,,lucră” unii iar ceilalţi sunt o schemă clientelară şi de binefacere.Fază:crengile copacilor din jurul blocului meu loveau geamurile şi necesitau toaletare.Am făcut cerere la primărie şi intr-o dimineaţă a oprit o maşină tare cu şofer din care au coborât două doamne.Le-am explicat care-i treaba iar răspunsul lor a fost că trebuie să semneze cererea toţi locatarii,lucru imposibil pt. că mulţi sunt plecaţi.Dacă vă întrebaţi de unde a scos regula,e simplu:din incompetenţă.I-am zis că este un lucru pt. care o persoană competentă trebuie să decidă,nu locatarii.Au trimis până la urmă pe cineva şi i-a mutilat dar tot a fost mai bine.N-am reuşit să aflu dacă drujbistul a venit cu o maşină tare sau pe jos.

  9. sm Răspunde

    La primărie este ca și în oricare altă instituție, sunt oameni care muncesc și sunt oameni care chiulesc!

    • y Răspunde

      Și asta ți se pare normal? Totuși e vorba de o armată de oameni care majoritatea nu pe minimul pe economie lucrează în trei schimburi.

    • Unu' Răspunde

      Mergi la oricare multinațională să vezi cam câți freacă menta …
      O să rămâi șocat, acolo menta-i gata frecată și cei ce o frecau, acum o freacă prin alte părți …

    • Carmen Răspunde

      Nu ai dreptate “SM”. Cei despre care afirmi ca numai chiulesc sint plecati “pe teren”.I-i poti intilni in orice punct al orasului,in special la cumparaturi (magazine si piete).Mai putin in cafenele ,ca ar fi prea batator la ochi.

  10. Taximetrist Răspunde

    Foarte, foaarte corect dnul Y….vai..vai..no comment.
    Vai de noi cu asemenea oameni.
    A zis si Busu de la Pro TV…incompetenta, cea mai mare problema.

  11. Alifia Răspunde

    Dar stiau bine ca salariile nesimtite pe care si le-au atribuit sunt nesustenabile! Si cu toate acestea nu scot o vorba despre reducerea lor! Asta ca sa nu mai vorbim de risipa( ca sa nu o numesc altfel) care se face incepand de la plimbatul masinilor pâna la deconturi de tot felul! O groaza de incompetenti care poarta hârtii si se plimba aiurea, in timp ce câtiva(putini) nu isi vad capul de munca! Dar cine sa le vada astea?

  12. Vasile Răspunde

    Pai cum sa nu iti convina sa ai 130 de milioane salar plus alte ” avantaje”? Sigur ca maresti taxe si faci orice numai sa iti pastrezi avantajele pe banii publici! Niste impostori!

  13. Garuboz Răspunde

    In toate ,absolut toate institutiile bugetare sant oameni competenti de care este nevoie .Asa este si la primarie si la prefectura si la finante peste tot max.30% din angajati lucreaza si stiu ce au de facut iar restul (70%) sant nepoti ,nepoate,amante ,cumnati si cumnate ,neveste ale clicii de borfasi care au pus mana pe fraiele acestui judet. Valabil pana la guvern.

    • y Răspunde

      Din păcate este foarte corect ce spuneți. Și așa ne furăm singuri căciula în țara asta. În primul rând îmi cer scuze de cei 30% care își fac treaba zilnic conștiincios. Ei încearcă să-și facă treaba conform fișei postului, se luptă cu birocrația excesivă internă dar ei se pierd în marea asta de lipitori de afișe.
      Dar din păcate observația este valabilă și pentru Apaserv unde în ultimii 5-10 ani a explodat numărul angajaților, și aici sunt posturi și mai călduțe fără să faci nimic. Măcar Primăria mai emite un certificat de urbanism, o autorizație de funcționare etc. Salariile la Apaserv sunt și mai ”frumoase” decât în Primărie. Și cum să plece duduia din postul călduț? Doar l-a pus tati-mami-unchiu-vecinu-partidu pe post de lipitor de afișe în campanie! Nu-mi cereți ca să dau exemple pentru că nu am timp și lista este prea-prea lungă.

  14. jurist Răspunde

    Unii dintre voi habar nu aveti cu ce se mananca administratia, eu am plecat din cauza salarului mizer care nu compensa munca depusa, asa ca va invit sa va angajati in administratie daca credeti ca se taie doar frunza la caini. Majoritatea care posteaza banuiesc ca sunt pesedisti care inainte n-au pus osul pentru oras iar acuma doar bat din gura. Eu in locul lui Papici v-as da in judecata.

    • y Răspunde

      Pe lângă ceilalți ani lucrați am vechime 23 de ani într-o instituție deconcentrată. Așa că știu ce spun. Abia așteptam să mă pensionez, pentru că mă săturasem ca niște lipitoare de afișe (și toate partidele le au, crede-mă nu numai pesedeul) să vină când doresc, asta în cazul în care nu era copilul bolnav sau sughița soacra. Până la 10 – 10.30 să stea la taclale, bârfe, caveuri. Eu în acest timp lucram iar la ora 11.00 cam terminam în mare. Atunci duduile se trezeau că hopa și azi ar trebui să ne prefacem că merităm banii. Nu sunt mulți dar decât să-mi pun capul la contribuție e bine și așa că mai ajută mami sau tati. Ei ghici ce era prima trabă a lor pe ziua aia pe la 11. Să meargă la șeful să mă pârlească că iar nu lucrez. Șeful deja râdea. Așa că… Sunt vreo 30-40% care lucrează în fiecare instituie dar sunt și multe umpluturi. E loc și de mai bine. Dar te sufocă birocrația nevăzută de cetățean, acele ordine, decizii, hotărâri și regulamente interne date de conducerea instituției și pe care omul de rând nu le vede. Când mă consultam cu colegi din alte județe ziceam că parcă nu aplicăm aceeași lege.

    • cârcotaş Răspunde

      I-ai da în judecată…Pentru ce?Spune-ne repede că se pare că ţi-am intuit valoarea de jurist.Oricum,dacă eşti un jurist capabil îţi poţi găsi loc în magistratură de ce să lucrezi la primărie?.Pot să spun doar că am avut ocazia să cunosc jurişti ai primăriei şi m-au surprins neplăcut.

  15. pastorita Răspunde

    Praf in ochi!!? Chiar credeti asa ceva???
    Si sa fie asa,tot isi scot ei parleala de undeva!!! De unde? Tot de la noi!!!

  16. Tavi Răspunde

    Domnule “jurist”, te cam grabesti cu concluziile pripite! Ai idee cati bani primesc componentii Consiliului de Administratie ai Apaserv pentru o sedința? Altii muncesc doua luni de zile in schimburi pentru aceeasi suma! Asa ca lasa impresiile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.