Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Pentru prima dată după 20 ani, Primăria are o soluție pentru stârpirea ciorilor din Grădina Romei

Primăria Municipiului Satu Mare aduce le cunoștința cetățenilor faptul că, vineri, 19 ianuarie, între orele 16.00-20.00 vor fi executate acțiuni de combatere și vânătoare a ciorilor care au cuiburi în Grădina Romei. Acțiunile vor fi executate de Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Satu Mare.

Măsura este justificată de rațiuni privind interesul sănătăţii și al securității publice și are ca principal obiectiv crearea unui mediu ambiental propice petrecerii timpului liber într-un mod plăcut, în spațiul oferit de Grădina Romei.

Actiunea de combaterea a ciorilor este reglementată de Legea nr. 184/24.07.2017, art. 34 și de Legea nr. 407/9.11.2006 a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic.

De asemenea, acțiunea se desfășoară și cu respectarea H.C.L Nr. 292 din 23.11.2017, privind încheierea unui contract de prestări servicii pentru recoltarea din intravilanul municipiului Satu Mare a unor exemplare din fauna sălbatică.

Primăria roagă cetățenii municipiului Satu Mare să evite zona în perioada mai sus menționată și să nu intre în panică la auzul focurilor de armă.

 

 

 

 

 

 

 

8 comentarii

  1. Bula Răspunde

    Asai cand se caca o cioara in bab gulyas de zilele pârțium. Pana acuma ati frecat menta.

    Oare papagalii de la primarie ce merita?

  2. Hunter Vasile Răspunde

    Exista ”solutia” pentru toate sau numai cele din Gradina Romei ?? Pentru ca s-au inmultit in zona stadionului Unio,zona Vulturului,zona Horea,Corvinilor,Toamnei…de fapt in tot orasul !! Sa se aplice ”solutia” peste tot !!

  3. Alin Răspunde

    Un mare fasss daca nu se va repeta actiunea de cateva ori ! Trebuie distruse cuiburile si stresate ciorile , altfel e lucru in zadar . Iara pe “papagali” nu-i poti starpii defel !!!

  4. un bou Răspunde

    si cu politicienii care nu sunt la locul potrivit pentru cetateni de ce nu se poate aplica aceasta “solutie” a voastra ??????????????

  5. matroz Răspunde

    S-a mai incercat aceasta solutie,unele si mai aberante!Cu ultrasunete,cu taierea crengilor,distrugerea cuiburilor si altele.Din pacate cu rezultate nesemnificative.Ce ma mira ,este ca admiratorii si aparatorii ciorilor,de data asta tac,nu se revolta si nu se dau cu fundul de pamant!Te apuca si rasul de altfel.Le impusti cand dupa o impuscatura se muta pe Corvinilor si tot asa.Distrugerea totala a cuiburilor,lipsa totala a resturilor menajere ce constituie hrana si alte solutii ce se pot gasi!

  6. Avu Răspunde

    Imi aduc aminte cum au rezolvat altii problema… undeva prin Dubai… nu ciori, ci porumbei… Angajat cu 2 soimi… Ecologic, ieftin si bun.

  7. bigbrother Răspunde

    Ciorile fac cuibul pe copaci foarte înalți. În oraș s-au tăiat toți plopii înalți pentru că erau deja periculoși la o furtună. Așa că ciorile s-au mutat cu cuiburile unde au putut. Nu i-a întrebat nimeni. Chiar așa de greu este să se planteze copaci pentru înființarea unei perdele vegetale noi? Pentru asta se dau fonduri UE. De când se tot vorbește și e problemă cu ciorile în oraș copacii plantați creșteau și erau tocmai buni pentru ei.

  8. Alex al V-lea Răspunde

    Cred ca fiecare formatiune politica are oftica pe cate un grup de vietuitoare. Mai ieri, unii erau suparati pe cai, apoi altii pe caini si porci. Acum ciorile…who are the next?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.