Ultima actualizare: azi, 16:10

Locale

Prefectul îi răspunde primarului Kereskenyi: ,,Consider că legea nu poate fi nici negociată, nici intimidată”

După ultima ieșire a primarului Kereskenyi Gabor, în care i-a ,,invitat” pe cetățenii din zona Bercu în biroul prefectului Darius Filip, reprezentantul Guvernului în teritoriu a ținut să ,,contraatace” cu noi precizări. Acesta îl acuză pe edilul-șef al Sătmarului că a coborât extrem de mult nivelul relațiilor instituționale și spune că disponibilitate va exista doar prin dialog și mult calm.

,,Deși consider total anormal acest mod de relaționare interinstituțională, pentru corecta informare a cetățenilor sunt obligat din nou să fac câteva precizări.

Constat cu foarte mare neplăcere că primarul municipiului Satu Mare insistă să coboare nivelul relațiilor instituționale la un nivel mult sub demnitatea funcției pe care o ocupă. După ce la finalul anului trecut a amenințat Instituția Prefectului că vom fi evacuați din imobilul unde în acest moment se defășoară activitatea de examinare a candidaților pentru obţinerea permisului de conducere(imobil aflat in proprietatea Primăriei Satu Mare) din cauza faptului că am atacat în contencios administrativ HCL nr.243/26.10.2017 (referitoare la atribuirea de denumiri unor străzi din zona Bercu a municipiului Satu Mare) ieri, același primar, a încercat să instige un grup de cetățeni de bună credință din zona Bercu să vină să facă scandal la Prefectură din același motiv.  Fac precizarea că nu am refuzat să îi primesc pe acești cetățeni în audiență ci le-am transmis, dat fiind faptul că au venit ad-hoc fără o programare prealabilă, că pot să îi primesc în aproximativ o oră după ce termin ce aveam de făcut în acel moment.

În cele din urmă întâlnirea a avut loc și după ce toate părțile și-au exprimat punctele de vedere le-am explicat cu calm atât cetățenilor prezenți cât și primarului care este soluția legală cea mai rapidă pentru rezolvarea problemei și anume revocarea HCL nr.243/26.10.2017 urmată de emiterea unei noi hotărâri care să nu mai conțină elementele de nelegalitate identificate de către Instituția Prefectului. Acest lucru se poate realiza în câteva zile în cadrul unei ședinte de consiliu local.

Cred cu tărie că orice problemă, indiferent de complexitatea ei,  poate fi rezolvată în limita normelor legale in vigoare, cu calm și prin dialog atâta timp cât există  disponibilitate în acest sens din partea tuturor părților implicate. În același timp consider că legea nu poate fi nici negociată, nici intimidată și că aceasta trebuie să fie respectată de către toată lumea”, se arată în mesajul prefectului Darius Filip.

 

14 comentarii

  1. unu Răspunde

    o intrebare domnule prefect dar cu cate masini circulati cu 2?? , unii care merg la biserica nu au loc de parcare ca masinile MAI al prefectului ocupa strada un SKODA OCTAVIA SI O DUSTER ALB corect???de ce nu stati in lcoul rezervat cofetariei , daca chiar vreti sa fiti corect sau anu asta mai luati o masina???

    • Sergentu Răspunde

      Bai fraiere, nu vrei sa ii numeri la prefect și ouăle? Dacă tot te preocupa câte mașini are???
      Se vede ca ești ungur borat, ca aia merg acolo la biserica aia. Nu ai loc de mașinile lui, ce sa zic. Sa aibă 10 ca nu e treaba ta, e domeniu public, nu le-a parcat la ma-ta in curte, ca n-are oricum, sta la bloc.
      Când in sfârșit este unu care nu trece cu vederea cacaturile imputitilor de unguri sariti și va legati de orice. Hai Ciocu mic!

      • moscraciun Răspunde

        prefectul e un papagal psd-ist.. sa nu uitam ca a fost omul lui govor si scoica.. si sa nu uitam ca pana si nevasta l-a inselat..

      • Norick Răspunde

        Sergentule , chiar se vede de la o posta ca @unu este un ungur borat. 😉 Dar tot asa de transparent este cat de mare taran esti Tu …. :-))))

  2. florin Răspunde

    Interesant ca la alte primarii, in special la cele de comuna angajatii prefecturii nu observa “elementele de nelegalitate” ca sa nu vorbim de aducere la cunostinta publicului ori de afisare pe site-ul institutiei.

    • Marcel Răspunde

      Nu poți compara hotărârile de CL dintr-o comuna oarecare si cu hotărârile CL din Satu Mare. Totuși e Municipiu, reședința de județ. Alte sume, e cu totul altceva. Plus ca probabil o comuna simpla din județ își corectează erorile sesizate de prefectura, nu face circ ca si întâiul bețivan al municipiului

  3. Gogu Steriade Răspunde

    Nu stau in zona aia,si nici nu ma intereseaza cine sta,insa a face ordine acolo ,vorba lui Igas, e ”impetuos” necesar !! Dar la fel sa se aplice si legea ,pentru ca s-a construit in zona respectiva fara autorizatii, fara niciun fel de aprobari ,fara nicio noima,fara sa-i deranjeze cineva pe respectivii indivizi !! Ia sa vedem,domnule primar,cate cladiri au autorizatie de constructie in Bercu Rosu??!!

  4. unu Răspunde

    pentru sergentu tu mare roman esti, mandru de tine cum vorbesti ce conteaza cine unde umbla, dar nu o s aii platesc eu masinile prefectului ai inteleg jegos ce esti, poate sunt mai mare roman decat tine porcule, o masina nu ii ajunge sa se plimbe ce dracu a facut prefectu in acest mandat , ca nici macar nu stie sa vorbeasca , de cate ori a fost la moftin?/ vai de curu vostru de idioti .

  5. avocat Răspunde

    PERFECT! TOȚI TREBUIE SĂ RESPECTĂM LEGEA ! CHIAR ȘI UDMR!

    • Gogu Steriade Răspunde

      Esti prost??Esti nebun??Chiar si UDMR ???? Noa.lasă-mă !!Tu chiar crezi că trăiesti intr-o tara ”liberă” ??!! Atata timp cat in romania diktează bruxelles-ul,nu esti liber băiete !!Ungurii au mai mari drepturi decat tine !!Sunt minoritari,iar minoritari sunt ca orfanii,fără mamă fara tată,”sug” pe unde-apucă !!

  6. observator Răspunde

    Primăria şi Prefectura Satu Mare sunt două instituţii degeaba.Vă spune un om care a avut de-a face din plin cu amândouă şi pot să vă spun, extrem de documentat, că nu le interesează cetăţeanul ci jocurile politice sau trecerea timpului şi încasarea banului fără să facă nimic.Am trăit nişte ,,poveşti” cu aceste instituţii care nu dau loc la interpretări privind incompetenţa lor.Invit Portalsm sau presa locală să mă contacteze şi promit că vor avea ce scrie 2 luni în continuu.

  7. Legis Răspunde

    Polemica fara rost. Instanta se va pronunta.

  8. Luca Răspunde

    Totusi, care este legea care interzice ca in afara de limba ROMANA sa fi inscriptionata o placuta de strada de exemplu SI in limba spaniola???

    Este foarte clara treaba: sovinismul prefectului a iesit la iveala. Il deranjeaza doar lb maghiara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.