Ultima actualizare: azi, 21:58

Locale

Proiect. Muzeul Judeţean va fi transformat într-o instituție modernă

Clădirea Muzeului Judeţean Satu Mare de pe b-dul Vasile Lucaciu ar putea fi modernizată printr-un proiect în valoare de peste 2 miloane de euro ce urmează să fie depus spre finanţare prin Programul Interreg V-A România-Ungaria.

Proiectul intitulat “Easydoor – Easing Access to Systemic Discovery of Our Origins and Resources” a fost votat de consilierii judeţeni în şedinţa de astăzi, fiind realiyat în parteneriat cu Oficiul Autoguvernării Judeţului Szabolcs-Szatmar-Bereg din Ungaria.

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a declarat că se dorește reabilitarea totală a clădirii muzeului dar și amenajarea de spații pentru expoziţii, după modelul marilor muzee, unde există ghid audio în mai multe limbi de circulaţie europeană.

Valoarea totală pentru modernizarea clădirii este de 1,7 milioane euro, iar pentru amenajarea expoziţiilor de 730.000 de euro. Cofinanțarea CJ va fi de doar 2%.

Proiectul trebuie depus până în 15 ianuarie iar dacă va fi declarat câștigător urmează întocmirea proiectului tehnic și organizarea licitației.

Lucrările ar urma să înceapă anul viitor.

 

9 comentarii

  1. Cățel surprins Răspunde

    Sper ca înainte de orice muzeu sa ajungă sa se prăbușească clădirile istorice de pe Corso și nu numai, dacă s-ar putea cumva realiza o minune ca atunci când se întâmpla sa fie afectați exact cei care iau decizii absolut imbecile. Dacă s-ar putea sa se trezească acești edili cu ditamai cărămizi, tencuieli, bucăți de clădiri in capetele lor aberante. Centrul istoric e jalnic, clădiri gata sa se dărâme, focare de infecție prin care mișuna șobolanii, curvele și proxeneții, dealerii de droguri și bandele de țigani aciuați in zona centrală care de pe unde. Un centru istoric ce zbiară, răcnește chiar la cei ce promit de atâția ani și ani ca va fi reabilitat.
    Domnilor ce conduceti acest oraș catolic unguresc va doresc un an absolut imposibil, un an in care sa Renunțați la granița Petea, ce rost au toate atunci când tot ce e monumental in acest oraș este vândut/reabilitat de țara vecina și prietena. Cereți autonomie și hai sa tessék parancsolni tăți in Ungaria. Scuze Magyarország.

  2. IOANA Răspunde

    nu sunteti in stare sa bateti un cui in perete …..ce mai vreti??????
    OPINCARI LENESI…………….

  3. Garuboz Răspunde

    Cetatene ai gresit.Tara vecina(din pacate) dar neprietena.Iar pe tine Ilono te bag in gaura lu CIOCCIOLINA care cred ca este mumata!

  4. un cetatean Răspunde

    Iarasi incepeti prostiile. Orice se face in orasul asta voi vedeti doar lucrurile negative.
    Omu asta vrea sa faca ceva si vorbeste cu oameni care si fac ceva nu numai promite lucruri. Din ghinionul vostru acest om este maghiar.
    Am si eu o intrebare daca acest lucru ar facea vecini de exemplu ucraina tot asa ar fi reactia oamanilor?

    Toate cele bune.

    • alt cetatean Răspunde

      @un cetatean – mai cetatene, nu o iei tu pe Ilono undeva unde sa vorbiti intre voi, nu aici, si eventual in maghiara ca poate pe aia o stiti mai bine? desi nu-i sigur…

      • abc Răspunde

        Adevărul spus de @un cetatean doare, așa-i? Să fii sănătos și pregătește-te de Hora Unirii din 24 de la sediul Poliției. Eventual un vin fiert dacă va fi frig.

  5. ciprian Răspunde

    Chiar ca suntem batuti in cap, nu se mai poate face nimic fara “vecini”…o sa ajungem sa mergem la buda si o sa-i punem sa ne stearga la cur caci singuri nu putem

  6. profesor Răspunde

    La muzeu există de mulți ani ghidaj audio în mai multe limbi, adică maghiară, germană, engleză și desigur română.

  7. matroz Răspunde

    Nu va ambalati,banii nu sunt ai ungurilor!Sunt fonduri europene cheltuite in comun de cele doua tari,altele cu bulgarii,mai nou si cu ucrainienii.Satu Mare a derulat mai multe proiecte de acest gen in parteneriat cu judetul vecin din Ungaria,spre folosul ambelor parti!E chiar un lucru foarte bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.