Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Soluția pentru salvarea Hotelului Sport. Kereskényi Gábor și Magyar Lóránd cer sprijinul ministrului Ioana Bran

Primarul municipiului Satu Mare, Gábor Kereskényi, și deputatul UDMR, Lóránd Magyar, au cerut noului ministru al Tineretului și Sportului, Ioana Bran, să sprijine trecerea Hotelului Sport și a sălii de scrimă de la MTS la Primăria Satu Mare.

”Ioana Bran a fost desemnată ministru al Tineretului și Sportului, în noul Guvern. Numirea în această funcție a unui politician sătmărean este un avantaj pentru Satu Mare, deoarece cunoaște problemele municipiului în domeniile de tineret și sport și astfel poate ajuta la soluționarea acestora. Conducerea municipiului are multe cazuri prezentate Ministerului Sporturilor și Tineretului care nu fuseseră soluționate de luni, sau chiar ani de zile. Împreună cu primarul am adus din nou în atenția ministrului aceste probleme, sperând ca din postura pe care o deține, Ioana Bran va acorda atenție deosebită intereselor sătmărenilor”, a declarat deputatul Lóránd Magyar.

Primăria Satu Mare a început de mai mulți ani demersurile pentru a obține Hotelul Sport, aflat acum în continuă degradare.

„În legătură cu Hotel Sport am cerut, în repetate rânduri, guvernului să cedeze imobilul Primăriei. În această clădire, lăsată deja de șase ani de zile în paragină, am dori să cazăm, după o reabilitare completă, sportivii sosiți la Satu Mare” – a declarat Gábor Kereskényi.

Deputatul Lóránd Magyar solicită ajutorul ministrului și în cazul sălii de scrimă „Alexandru Csipler”. Primăria dorește să reabiliteze clădirea din fonduri europene, însă pentru materializarea acestui fapt, pe perioada lucrărilor de reabilitare, ministerul ar trebui să cedeze clădirea municipiului Satu Mare. Până în prezent, însă, – din motive de neînțeles – nu s-a primit răspuns afirmativ.

„Am discutat deja în repetate rânduri cu președintele Federației Române de Scrimă în legătură cu înființarea unui centru olimpic de sabie masculină. Discuțiile sunt foarte avansate, iar materializarea acestui proiect ar da un nou impuls scrimei sătmărene. Dar, este nevoie de asigurarea unor condiții foarte bune de antrenament pentru sportivi, de aceea insistăm pentru a reabilitarea totală a sălii de scrimă și a izolărea termică a imobilului. Până în prezent, însă, solicitările noastre nu au fost ascultate la nivelul ministerului. Sper ca noul ministru din Satu Mare ne va susține și ne va spriji în materializarea planurilor noastre.” – a mai declarat deputatul Lóránd Magyar.

7 comentarii

  1. Kereskeny Tarr Răspunde

    Pai dacă se va întâmpla așa ce faceți cu hotelul Aurora unde sunt cazați sportivii in trecere și sa nu vorbim de străinii ce joaca pentru echipele sătmărene cazați la privați, chirii suportate tot de către oraș.
    Soluționarea și refacerea acestui hotel sport este o idee foarte buna dacă și intențiile rămân aceleași și anume de a rămâne aceasta clădire in folosul sportivilor locali și in tranzit.

  2. Lalaland Răspunde

    Care sportivi ?? Incet incet ungurii distrug tot sportul din SM si ei vor renovarea hotelului sport ..cata ironie …
    Cred ca se renoveaza pentru invitatii zilelor partium …gunoaielor !!!

  3. Ghimpe Răspunde

    La Panonia se vor caza sportivii, punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.