Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

VIDEO. Au sunat alarmele la Satu Mare. Ce înseamnă fiecare sunet

Au sunat alarmele la Satu Mare şi astăzi. De fapt este vorba despre un exerciţiu de alarmare a populaţiei derulat de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu scopul de testare a echipamentelor dar şi de “educare” a populaţiei.

IGSU desfășoară în prima zi de miercuri a fiecărei luni testări ale echipamentelor din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

În România există 3 tipuri de alarme: Alarmă la Dezastre (5 sunete), Prealarmă Aeriană (3 sunete), Alarmă Aeriană (15 sunete).

Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care pompierii asigură că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

 

3 comentarii

  1. pâr pâr Răspunde

    niste dobitoci!astazi a sunat de 5 ori cred ,deci era atac aerian .Parerea mea este ca aceste “exercitii” trebuie anuntate in massmedia anterior si trebuie explicat si ce trebuie facut in fiecare caz .Dar trebuie anuntat anterior exercitiului!!!!In 1970 cand Somesul a inundat Satmarul sirenele au sunat iar populatia ,multi cu experienta razboiului, au reactionat si s-au salvat vieti si bunuri.Astazi ma uitam pe geam sa vad ce se intampla ,bombardeaza ISIS?;vine potopul,grindina,Somesul?!Nu a venit nimic !Probabil doar bouleanu de comandat imbecil care trebuie sa raporteze ca a”executat”!Cand o sa fie cu adevarat o catastrofa o sa stam linistiti ca “astia fac exercitii de alarmare”!

    • y Răspunde

      Dar tu chiar crezi că autoritățile sunt pregătite de calamități și dezastre? Ferească Dumnezeul să fie nevoie de ei! Vezi Colectiv sau incendiul de la maternitatea din Giulești. Dar sunt n exemple. Facem exerciții și raportăm, pe hârtie este OK. Este ca și cu operația reușită dar pacientul a murit.

  2. Dr. Pilot Răspunde

    Y.. ce spui este foarte corect.
    Sa iasa salarul, in rest zero.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.