Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

VIDEO. Filarmonica a fost preluată de Consiliul Județean. Replici dure

După mai mulți ani în care s-a aflat la mâna Primăriei, Filarmonica de Stat Dinu Lipatti a trecut în subordinea Consiliului Județean Satu Mare. Această ,,mutare” a fost perfectată astăzi, în cadrul ședinței ordinare a instituției conduse de Pataki Csaba.

Grupul de consilieri județeni PSD nu au fost de acord cu această mutare, unul dintre cei mai acizi la adresa conducerii Consiliului Județean fiind consilierul social-democrat Ioan Pop. De asemenea, nici replicile dure nu au întârziat să apară.

După replicile consilierilor PSD, a intervenit consilierul județean PNL, Virgil Enătescu, care i-a înțepat pe social-democrați, spunând că electoratul PSD nu merge la Filarmonică.

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a ținut, însă, să lămurească situația: ,,Nu e nimic nou sub soare. În 2010 Filarmonica a fost preluată de primărie pentru a nu se desființa. De atunci a fost finanțată de două surse, și anume Consiliul Județean și Primărie. Încă de anul trecut se preconiza mutarea. Nu ne blochează ca și activitate, nu ne încurcă”, a declarat președintele CJ. Efortul bugetar anual pentru finanțarea Filarmonicii este de peste 5 milioane de lei.

În cele din urmă, proiectul a trecut cu voturile UDMR, ALDE și PNL.

 

7 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Băi, ce bombă le-a tras Academicianul Enătescu inculților din ciuma roșie …
    Bună asta! Respect D-le Enătescu! Respect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.