Ultima actualizare: azi, 17:22
Locale

Arestați abuziv. Doi sătmăreni primesc despăgubiri de 150.000 de lei

Magistraţii Curţii de Apel Oradea au dispus recent despăgubirea localnicilor din Cămârzana, județul Satu Mare, Nicolae Miculaş şi Ioan Traian Fazica, cu 100.000 de lei, respectiv 50.000 de lei, ca daune morale pentru arestarea preventivă şi controlul judiciar din perioada 2013- 2014. Aceștia au fost suspectați de evaziune fiscală, însă după un proces îndelungat, au fost achitați și au certu despăgubiri.

Cei doi au fost suspectaţi de infracţiunea de evaziune fiscală, deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate, sau marcate necorespunzător, peste limita de 10.000 de ţigarete. La finalul procesului au fost însă achitaţi, iar aceştia s-au întors împotriva Statului Român, prin Ministerul Finanţelor Publice, cerând daune morale şi cheltuieli materiale.

Miculaş Nicolae a pretins că în urma arestării de 2 luni şi apoi a controlului judiciar de un an şi 4 luni, nu a mai putut lucra în străinătate în construcţii, i-a rămas un teren agricol nelucrat şi i-a dispărut o turmă cu 200 de oi, nemaiavând resurse pentru creteşrea copilului nou născut.

Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea, obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 100.000 lei, daune morale, respinge restul pretenţiilor reclamantului, obligă pârâtul la plata sumei de 110 lei, cheltuieli de judecată.

La rândul său, Fazica Traian, cu aceleaşi măsuri preventive a susţinut că în urma acuzaţiilor de contrabandă părinţii l-au alungat de acasă, prietena l-a părăsit şi a fost nevoit să-şi caute locuinţă cu chirie. Nici Fazica nu a mai putut lucra în străinătate, fiind nevoit să trăiască din bani împrumutaţi de a prieteni.

Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea, obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 50.000 lei, daune morale, respinge restul pretenţiilor reclamantului, obligă pârâtul la plata sumei de 350 lei, cheltuieli de judecată.

Instanţa de judecată a respins plata cheltuielilor materiale pretinse, ca nedovedite, dar a admis achitarea daunelor morale.

Miculaş şi Fazica au fost achitaţi la Tribunalul Satu Mare încă din octombrie 2014.

Sursa – muzicainstantelor.ro

3 comentarii

 1. LEX Răspunde

  Ok,statul sa recupereze paguba de la desteptii de procurori si judecatori care au ”solutionat” dosarele !!!! DE-AIA TREBUIE SA RASPUNDA MATERIAL ACESTI ”DESTEPTI” DE MAGISTRATI ,DE-AIA TREBUIE MODIFICATE LEGILE JUSTITIEI,INSA NISTE DOBITOCI MANIPULATI IES IN STRADA SI URLA CA NEBUNII IMPOTRIVA ACESTOR MODIFICARI !!!!!ACESTE MODIFICARI,CU RASPUNDEREA MATERIALA A MAGISTRATILOR, SUNT PREVAZUTE IN NOILE LEGI ALE JUSTITIEI !!!

  • Philips Răspunde

   RE-LEX

  • nebun Răspunde

   Nu de aia s-a ieşit în stradă.Răspunderea magistraţilor este un pretext al PSD-ului(a penalilor din PSD).Este vorba de subordonarea justiţiei de către politic,de promovarea unor legi cu dedicaţie(vezi plafonul privind abuzul în serviciu),de pedepse cu amendă pt. mărturia mincinoasă(vezi cazul Tăriceanu) etc. etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.