Ultima actualizare: azi, 11:14

Locale

Focar de trichineloză în judeţ. 25 de persoane au nevoie de îngrijiri medicale

Peste 20 de persoane din comuna Batarci au fost dignosticate cu trichineloză în această săptămână.

Un eveniment nefericit, pentru familiile a doi localnici din localitatea Batarci, s-a petrecut în această săptămână, când  cele două familii compuse din 25 consumatori, au avut și vor avea nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, datorată faptului ca au consumat carne de porc neexaminată în direcția depistării Trichinelozei.

În urma anchetelor efectuate și a recoltării de probe de carne, de către inspectori din cadrul D.S.V.S.A Satu – Mare, s-a diagnosticat Trichineloză.

Carnea și preparatele din carne, în cantitate de 287 kg în valoare de 3731 lei depistate la domiciliul proprietarilor, a fost pusă sub sechestru / reținere oficială,  denaturată, confiscată și  dirijată spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor în acest scop.

Proprietarii, nu vor fi despăgubiți la valoarea pieței actuale, din cauza faptului că cele două suine nu au fost identificate prin crotaliere și nu au fost inscrise în Baza Națională de Date.

Pagubele materiale înregistrate de către aceștia vor fi suportate integral de către proprietarii animalelor.

sursa: DSVSA

Un comentariu

  1. 007 Răspunde

    ,,Neîndeplinirea examenului trichineloscopic de către proprietarii de animale, nu doar ca e sancţionata de către inspectorii DSVSA, cu amenzi de până la 2.000 lei, dar isi pun în pericol sănătatea şi viaţa tuturor celor care consuma carne neverificată. Exemenul trichineloscopic se execută de personal acreditat de către DSVSA Satu Mare, respectiv de către medicii de liberă practică din cadrul fiecărei comune, de personalul propriu al DSVSA Satu Mare, din cadrul circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentrul siguranţa alimentelor şi din cadrul laboratorului de specialitate sanitar veterinar din Satu Mare”.Costul analizei este in jur de 9 lei.Deci merita…???!!!
    Aplicati d-lor legea si numai inchideti ochii,pe sistemul patetic… acum le mai dam si noi amenda dupa ce a dat necazul peste capul lor”?Da, AMENDA si PLATA SERVICIILOR MEDICALE. !Pentru ca unii cetateni au fost imbolnaviti CU BUNA STIINTA si vinovatii nu platesc nimic .
    Si ca sa vedeti efectul acestei boli in timp, pe intelesul tuturor,NICI NU TE LASA SA MORI,NICI NU TE LASA SA TRAIESTI !
    P.S. La om boala se manifestă iniţial prin tulburări digestive, urmate de tulburări generale sistemice, pentru ca în final să se localizeze la nivel muscular, tradusă prin dureri şi tulburări musculare şi locomotorii. Îmbolnăvirea poate să determine sechele pentru tot restul vieţii”ATI INTELES…PENTRU TOT RESTUL VIETII !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.