Ultima actualizare: azi, 23:24
Locale

GALERIE FOTO. El este pompierul salvator. Erou și în timpul liber

Pompierul momentului este fără dar și poate sătmăreanul Olimpiu Moș, eroul care, fiind în timpul liber nu a stat pe gânduri și a intrat într-o garsonieră în flăcări, salvând viața unei femei. Erou Sătmarului și-a pus viața în pericol, însă nu s-a lăsat până nu a știut-o în siguranță pe proprietara imobilului cuprins de flăcări.

Precum în filmele cu super-eroi, Olimpiu parcă a simțit pericolul și s-a aflat în locul potrivit, la momentul potrivit. Fără echipamente specifice, cu propria-i haină udată în prealabil într-un apartament vecin, a extras femeia şi a coborât-o pe braţe la parterul blocului, unde şi-a aşteptat colegii.

Olimpiu s-a mai aflat într-o situație similară, când a salvat viața unui bărbat aflat la ananghie. Reamintim că, în toamna anului 2016, după o surpare de pământ, în urma căreia un bărbat, în varstă de aproximativ 56 de ani, a rămas blocat până la nivelul bazinului într-un şanţ adânc de aproximativ patru metri, pompierul Olimpiu Moș, pentru care a fi salvator este un mod de viaţă şi nu doar o meserie, după mai mult de trei ore de săpături în jurul victimei, asigurarea pereţilor şi administrare de oxigen prin mască, a reuşit să iasă la suprafaţă cu victima.

Desemnat în urmă cu câțiva ani drept cel mai rapid pompier, Olimpiu Moș, un practicant al boxului thalaindez și o persoană pentru care provocările nu sunt niciodată prea mari, este eroul de care Sătmarul are cu adevărat nevoie.

 

3 comentarii

  1. whiskas Răspunde

    comentatorul de ieri in legatura cu cei din M.A.I. ce salarii mari au …si sporuri ……ce zici te dai un pic d-ea berbelec cu acesti eroi ?ce zici te bagi in foc…………si para ….analistule rusine.s-ati fie .

  2. Cetățeanul relaxat Răspunde

    Respect toate categoriile socio-morală le,cu atât mai mult pompierii operativi ( nu cei care deschid poarta,sau plimba hârtii )și sunt de acord să aibă salarii mari pe măsura efortului și pregătirii…dar nu s de acord cu ipocrizia…pe hârtie salariu 1800-1900 in realitate de 3 ori mai mult!

  3. Jar pe foc Răspunde

    De kkt, de mare kkt! Articolul!!!! A ramas un anonim, poate asta isi doreste, dar sunt mai comentate parcarile ilegale decat salvarea unei vieti de catre un pompier aflat in afara serviciului, care a dovedit profesionalism, daruire si consecventa. Nu te cunosc personal OLIMPIU MOS, dar te apreciez!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Hoț de mașini din Satu Mare, prins de polițiști. Infractorul, un puști de 18 ani

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizați de către un bărbat, din Satu Mare, despre faptul că,...

Închide