Ultima actualizare: azi, 19:39

Locale

GALERIE FOTO. El este pompierul salvator. Erou și în timpul liber

Pompierul momentului este fără dar și poate sătmăreanul Olimpiu Moș, eroul care, fiind în timpul liber nu a stat pe gânduri și a intrat într-o garsonieră în flăcări, salvând viața unei femei. Erou Sătmarului și-a pus viața în pericol, însă nu s-a lăsat până nu a știut-o în siguranță pe proprietara imobilului cuprins de flăcări.

Precum în filmele cu super-eroi, Olimpiu parcă a simțit pericolul și s-a aflat în locul potrivit, la momentul potrivit. Fără echipamente specifice, cu propria-i haină udată în prealabil într-un apartament vecin, a extras femeia şi a coborât-o pe braţe la parterul blocului, unde şi-a aşteptat colegii.

Olimpiu s-a mai aflat într-o situație similară, când a salvat viața unui bărbat aflat la ananghie. Reamintim că, în toamna anului 2016, după o surpare de pământ, în urma căreia un bărbat, în varstă de aproximativ 56 de ani, a rămas blocat până la nivelul bazinului într-un şanţ adânc de aproximativ patru metri, pompierul Olimpiu Moș, pentru care a fi salvator este un mod de viaţă şi nu doar o meserie, după mai mult de trei ore de săpături în jurul victimei, asigurarea pereţilor şi administrare de oxigen prin mască, a reuşit să iasă la suprafaţă cu victima.

Desemnat în urmă cu câțiva ani drept cel mai rapid pompier, Olimpiu Moș, un practicant al boxului thalaindez și o persoană pentru care provocările nu sunt niciodată prea mari, este eroul de care Sătmarul are cu adevărat nevoie.

 

3 comentarii

  1. whiskas Răspunde

    comentatorul de ieri in legatura cu cei din M.A.I. ce salarii mari au …si sporuri ……ce zici te dai un pic d-ea berbelec cu acesti eroi ?ce zici te bagi in foc…………si para ….analistule rusine.s-ati fie .

  2. Cetățeanul relaxat Răspunde

    Respect toate categoriile socio-morală le,cu atât mai mult pompierii operativi ( nu cei care deschid poarta,sau plimba hârtii )și sunt de acord să aibă salarii mari pe măsura efortului și pregătirii…dar nu s de acord cu ipocrizia…pe hârtie salariu 1800-1900 in realitate de 3 ori mai mult!

  3. Jar pe foc Răspunde

    De kkt, de mare kkt! Articolul!!!! A ramas un anonim, poate asta isi doreste, dar sunt mai comentate parcarile ilegale decat salvarea unei vieti de catre un pompier aflat in afara serviciului, care a dovedit profesionalism, daruire si consecventa. Nu te cunosc personal OLIMPIU MOS, dar te apreciez!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.