Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Mortalitate ridicată. 11 din 1.000 de bebeluși mor la Satu Mare

Prezentă la Satu Mare, Gabriela Alexandrescu, președintele Organizației Salvați Copiii România, a scos la iveală câteva statistici îngrijorătoare cu privire la rata mortalității infantile din județul nostru. Potrivit Gabrielei Alexandrescu, mortalitatea maternă se află la cote ridicate în Sătmar.

Mai exact, rata de mortalitate infantilă în Satu Mare se ridică la o valoare de 11 la mie, față de 7 la mie, cum se prezintă la nivel național. Chiar și media națională este una îngrijorătoare dacă e să ne raportăm la Uniunea Europeană. Astfel, în România, mortalitatea infantilă este mai mult decât dublă față de media UE, și anume 7 la mie, față de 3 la mie. Gabriela Alexandrescu mai menționează că încă se pierd bebeluși care ar putea fi salvați prin dotarea spitalelor din România cu aparate și terapie suport.

De asemenea, directorul medical al Spitalului Județean, dr. Paula Mare, a declarat că există bebeluși care se nasc cu malformații genetice rare ce se pot depista doar la spitalele din străinătate.

2 comentarii

  1. eu Răspunde

    ne trebuie sala polivalenta d-le primar….

  2. comentator Răspunde

    Dacă e așa de ce nu-l ”felicitați” pe șeful de la neonatologie? Pentru că multe lucruri depind de oameni nu neapărat de aparatură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.