PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Olimpia a murit oficial. Pe vremuri, dădeam clasă marilor echipe

Olimpia Satu Mare a murit oficial și a lăsat în urmă mii de suporteri care, de-a lungul anilor, au fluturat necontenit steagurile și au trăit doar în galben și albastru. Clubul fanion al județului și-a luat adio de la suporteri, a părăsit arena, însă vremurile glorioase vor rămâne veșnic întipărite atât în memoria fanilor, cât și în arhiva de aur a fotbalului românesc.

Olimpia. Capitolul de succes din cartea fotbalului românesc

După o perioadă tulbure, marcată de fuziuni și reorganizări, începutul anilor 70 au readus Olimpia în atenția României. Mai exact, în vara anului 1974, Olimpia promovează în prima divizie, unde un an mai târziu obține cea mai bună performanță a sa din perioada divizionară a campionatului național, locul 9. După 4 ani de rezultate remarcabile, dar și de momente pe muchie de cuțit, Olimpia ajunge în 1978 în finala Cupei României, unde este însă învinsă, cu 1-3, de marea echipă a Universității Craiova. După doi ani echipa revine în “B”, unde a fost printre fruntașele seriei, până în 1993 când retrogradează în Divizia C, în urma unui scandal. Peste doi ani Olimpia revine în “B”, iar în 1998 promovează în “A”, dar retrogradează imediat.

Cu rezultate oscilante, dar și cu momente cu adevărat impresionante, Olimpia Satu Mare și-a lăsat amprenta în istoria fotbalului românesc, fiind apreciată de toți fanii sportului cu balon rotund din România. Astăzi, clubul galben-albastru iese din scenă și se alătură celorlalte formații de legendă ce au spus adio, rând pe rând, în anii precedenți.