Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

VIDEO. Olimpia a murit oficial. Pe vremuri, dădeam clasă marilor echipe

Olimpia Satu Mare a murit oficial și a lăsat în urmă mii de suporteri care, de-a lungul anilor, au fluturat necontenit steagurile și au trăit doar în galben și albastru. Clubul fanion al județului și-a luat adio de la suporteri, a părăsit arena, însă vremurile glorioase vor rămâne veșnic întipărite atât în memoria fanilor, cât și în arhiva de aur a fotbalului românesc.

Olimpia. Capitolul de succes din cartea fotbalului românesc

După o perioadă tulbure, marcată de fuziuni și reorganizări, începutul anilor 70 au readus Olimpia în atenția României. Mai exact, în vara anului 1974, Olimpia promovează în prima divizie, unde un an mai târziu obține cea mai bună performanță a sa din perioada divizionară a campionatului național, locul 9. După 4 ani de rezultate remarcabile, dar și de momente pe muchie de cuțit, Olimpia ajunge în 1978 în finala Cupei României, unde este însă învinsă, cu 1-3, de marea echipă a Universității Craiova. După doi ani echipa revine în “B”, unde a fost printre fruntașele seriei, până în 1993 când retrogradează în Divizia C, în urma unui scandal. Peste doi ani Olimpia revine în “B”, iar în 1998 promovează în “A”, dar retrogradează imediat.

Cu rezultate oscilante, dar și cu momente cu adevărat impresionante, Olimpia Satu Mare și-a lăsat amprenta în istoria fotbalului românesc, fiind apreciată de toți fanii sportului cu balon rotund din România. Astăzi, clubul galben-albastru iese din scenă și se alătură celorlalte formații de legendă ce au spus adio, rând pe rând, în anii precedenți.

21 comentarii

  1. Kereskeny Tarr Răspunde

    Speram ca următorul pas va fi demolarea stadionului relicva. Poate un parc public va fi ceva bun care să-l înlocuiască in viitor. Zona e populată și ar fi interesant ca spațiul respectiv sa fie folosit in mod responsabil.

  2. Norick Răspunde

    Am auzit ca Orban Viktor este mare fun de stadioane. Puneti sus pe eBay – ba le cumpara si-l renoveaza… :-))))

  3. Alex Răspunde

    O fi avand lepra.

  4. Alex Răspunde

    Saracii jucatori . Acuma nu o sa mai poata paria imptriva lor la casele de pariuri.of of of….. Bine… ca nu ei sunt de vina… dar si ei au contribuit. Dupa fapta si rasplata….

  5. Da Răspunde

    Nu e vb de jucatori e vb de spiritul Olimpiei, toti astia care comentati aiurea, mergeti la carti , remy si table sugacilor, ma intreb cati satmareni au intrat prima data in contact cu sportul mergand cu tata la stadion , cati asteptam sambata sa mergem la meci, despre asta e vb , voi care comentati ca e cheltuiala aiurea din bani publici trebuie sa intelegeti ca fotbalul e sport de masa, adica sportul cel mai popular , nu masa ce o luati in oras

  6. M Răspunde

    Auzi ma mii de suporteri :)))
    Auzi ma rezultate de pe vremea lui Decebal :)))

    V-au contactat cei 30 de suporteri care nu vor mai putea pusca seminte? Sau ce va panicati? :)))

  7. Luca Răspunde

    Sa moara Babut, Govor si toti dusmanii Olimpiei

  8. gheorghe Răspunde

    Da pe vremea aceea i se spunea,,ABBA”” pentru faptul ca retrograda in ,,B” de fiecare data dupa ce promova in ,,A”.Ultimul meci la care am fost impreuna cu colegii de munca a fost ffff demult si am vazut niste figuri de jucatori(era pe vremea lui paul mihai…levente…si nu mai stiu eu…)care se prefaceau ca joaca fotbal iar la un moment dat cand au fost apostrofati de publc ca doar fac figuratie pe teren …unul dintre ei a urlat la spectatorii de la tribuna oficiala si le-a aratat degetul mijlociu….A fost ultima mea iesire ,,la stadion” si sunt sigur ca mai sunt poate mii de satmareni care au patit asta …Cum sa mergi si sa platesti biletul ca un caraghios care-si spune jucator de fotbal sa-ti dea muieeee???Sunteti nebuni…astia nu erau jucatori de fotballl,Vai de mine .,,A murit olimpia”””urmeaza prohodu si pamant pe ea(pe olimpia)…fie-i tarana usoara!Sa vina altii la rand.

  9. y Răspunde

    Nivelul de fotbal ”practicat” de mercenarii ăștia era ceva de genul campionatului județean de dinainte de 89. Nu m-am dus la meciuri de mult, dar am văzut la TV ultima oară ”prestația” ”echipei de fotbal Olimpia” când a mâncat bătaie acasă anul trecut de la UTA. Niște greșeli frate acolo de control al mingii! Păi normal că nu avem rezultate dacă la preluare ricoșează mingea din atacant vreo 5 m. Pe vremuri la Constructorul Satu Mare în Divizia C erau jucători mai buni! Așa că mai slăbiți-mă cu Olimpia în dreapta, Olimpia în stânga. Ca să nu spun că acum vreo 3-4 ani am avut ”plăcerea” ca să dau nas în nas într-o joi seara aproape de ora 5 cu Gavrilescu et comp. la Recaș la Piața Mare când se aprovizionau pentru deplasarea din weekendul ăla cu 50-50 litri de vin alb și roșu. Ăștia se cheamă sportivi? Ăștia să fie plătiți regește pentru porcăria produsă pe teren din banii noștri? Mai bine mă lipsesc!
    PS. Și accidentarea urâtă de anul trecut al lui Iuhas s-a întâmplat din lipsa condiției fizice și a tehnicii deficitare. Asta fără supărare, sper totuși să-și revină. Hai Oli, dar adevărata Oli !!!

  10. Alex Răspunde

    uez-D as o etrei!

  11. fibrutza Răspunde

    COICA STEF BABUT GOVOR AU SARACIT OLIMPIA!
    Voluntarii Olimpisti ar trebui sa publice salariile jucatorilor din vremea lui Babut!!
    Aghiotantii lui Coica angajati pe salarii fabuloase la clubul fanion de fotbal, salarii incepand de la 10.000 lei / jucator! Dupa ce Gavrilescu a facut scandal la club, imediat salarul acestuia a fost majorat la 6500lei net in mana. Echipamente, mingi si excursii pe banii clubului , cheltuieli facute de catre Babut & Company

  12. Ceghe Vara Răspunde

    ”Olimpia a murit oficial”??? Olimpia cea care a sucombat e doar un FAKE ,pentru ca adevarata OLIMPIA este in sertarul unui hot basist !! Dar si acest FAKE a fost jefuit la greu de alti indivizi pe care justitia ii ocoleste voit !! Daca milioanele primite de la primarie si de la cons. jud. erau cheltuite DOAR PENTRU FOTBAL,aceasta echipa,fie ea chiar si un fake,azi era in viata !! Eu cred ca unii ”membrii directori” de pe la primarie,si alti ”directori”,si-au cam bagat mana adanc in bugetul echipei !! Vrem sa vedem daca DNA chiar exista !!

  13. ... Răspunde

    Mai bine aratati imagini din ceva meci recent, sa vedeti acolo cum se tarasc saracii “fotbalisti” pe iarba, ca turcii la Plevna, mai mare rusinea ca nu pot alerga o lungime de teren in viteza fara sa cada de pe picioare si sare mingea din ei ca din coltzu dulapului. Tinerii vad si imagini cu golurile lui Hagi si cu echipele de acum 30-40 de ani din Romania. Degeaba vad asa ceva daca azi ne da clasa la fotbal Albania, Cipru sau Lituania…

  14. Adrian Răspunde

    Trebuie mers pe fir până unde îi ruptă ața, așa se poate afla de ce Olimpia Satu Mare…..

  15. Alex Răspunde

    Rămas bun, a mea echipa,
    Dumnezeu să te mângâie,
    Crenguță de viorea,
    Rămas bun, Olimpia mea,
    Rămas bun, echipa dragă,
    Fă bine de mă dezleagă
    Tot în ziua de Rusale,
    C-atunci îi ziua mai mare
    Și-n ziua de Sânziene,
    Că eu merg cu multă jele.
    Tot în ziua de Ispas
    C-amu mă duc și vă las.

  16. lEminescu Răspunde

    Pe vremuri aveam primar nu ……..

  17. Sathmarer Staatsbürger Răspunde

    Sunt curios din cei care tot barfiti permanent pe acest portal doar opinii negative, ba despre conducere indiferent cine e pe moment pe tronul municipiui si a judetului, de cate ori ati fost la meci sau cum ati participat la sustinerea clubului. Ar fi timpul sa veniti cu idei constructive, barfele sunt pierdere de timp sau poate acasa sau pa munca nu aveti cui sa va plangeti.
    Revenind la subiect, daca exista la consiliu, oameni sau chiar departamente responsabile ptr sport, nu stiu daca au auzit despre echipe satelite a unor echipe mari atat din tara cat si din Europa. Trebuia doar atrase. Avem cluburi cu juniori de ani de zile care castiga pe rand diferite turnee, de ce nu se poate crea un club care are si academie, prin atragerea investitiilor a unor cluburi mai mari lasand deoparte politica???

    • y Răspunde

      Ai foarte mare dreptate în ce spui în a doua parte a comentariului. Exact asta a fost ideea când a fost resuscitat Olimpia în 2010. Doar că repede s-au creat posturi călduțe de directori și directorași, șefi și șefuți când s-au crezut unii cu sacii în căruță. Și să știi că sunt mare fan fotbal doar că am crescut pe Keizer, Helvei, Both Gabi, Feher sau Gerstenmaier, Palcsa, Czirbusz, Szenes, Patkos, Csik etc., etc. etc. Și mergeam de mic copil la meciuri duminica și la Olimpia și la Someșul. Dar băieții jucau fotbal. Acum anul ăsta m-am dus la niște meciuri la Tășnad. Ce să-ți spun m-am simțit ca pe vremuri pe stadionul Someșul.
      Primăria să caute o soluție de a susține echipa dar nu așa necontrolat și unilateral ca acum. Adică dă banii, destul de mulți spun eu, și fotbaliștii vine-pleacă gen Voicu. Nu sunt agenți economici care să susțină sportul în oraș? Nu cred.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.