Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

APIA Satu Mare a început campania 2018. Peste 44 milioane euro plătite anul trecut

APIA Satu Mare a început astăzi campania 2018 de primire a cererilor pentru subvenţii. Directorul instituţiei, Virgil Dragoş, alături de adjunctul Gheorghe Mihalca, au declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că fermierii trebuie să se prezinte, conform programărilor, la sediul instituţiei pentru a depune cererile. Foarte important este faptul că în acest an termenul limită este de 15 mai, dată care nu va mai fi modificată.

“Începând din 1 martie până la 15 mai are loc această etapă de depunere a cererilor. Fermierii au fost anunţaţi în prealabil, în sensul acesta instituţia noastră a desfăşurat în ultima săptămâni campanii de informare. Aş dori să fac un apel foarte serios ca fermierii să îşi respecte programările, din mai multe motive. Respectând programările nu mai are loc aglomerare şi îmbulzeală şi fluxul de lucru se poate desfăşura fluid. Ar trebui ca toate erapeşe să se desfăşoare conform procedurilor, şi nu aibă loc întârzieri. E important de ştiut că după data de 15 mai nu se mai preiau cereri”, a declarat pus Virgil Dragoş.

În 2017 la APIA Satu Mare au fost depuse 18.820 de cereri unice de plată. Până la finalul lunii februarie 2018 au fost achitată 94,8% din suma aprobată, adică 44.123.385 euro. Urmează ca până la finalul luni martie să fie făcute și celelalte plăți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.