Ultima actualizare: ieri, 19:07
Locale

Asasin al mafiei italiene, arestat la Satu Mare. Povestea unui criminal căutat de ‘Ndrangheta!

Italianului Cosimo Scaglione Gabor, asasin italian, membru al grupării ‘Ndrangheta, urmărit internaţional pentru crimă a fost reținut în urmă cu câteva zile în Satu Mare. 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că Scaglione Gabor este căutat de către autoritățile din Italia. Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tentativă de omor. Acesta a fost predat de către polițiștii de frontieră unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al I.P.J. Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Asasin de patru ori

Cosimo Scaglione Gabor a fost condamnat definitiv pe 12 noiembrie 2010, pentru un masacru comis în 26 februarie 2000 în localitatea Strongoli din centrul provinciei Crotone, când patru persoane au fost ucise: Salvatore Valente, Vincenzo Otello Giarratano, Massimiliano Greco, membri ai clanului Valente, respectiv un pensionar, Ferdinado Chiarotti, aflat întâmplător pe strada Biagio Miraglia, unde a avut loc ambuscada. Un alt membru al clanului Valente, vizat şi el de atac, a scăpat viu din măcel.

Scaglione, devenit între timp colaborator al judecătorilor Antimafia din Italia, a fost considerat unul din principalii autori ai masacrului şi a fost condamnat la 16 ani de închisoare, din care a executat 3, în arest preventiv, fiind eliberat în 2009 când s-a retras în România şi s-a căsătorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.