Ultima actualizare: azi, 20:12
Locale

Captură impresionantă! 15.460 de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, din două autoturisme oprite în trafic, dar și în PTF Halmeu, precum și la frontiera verde, 15.460 pachete cu țigări de contrabandă, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din România.

La nivelul Sectorului PF Halmeu, județul Satu Mare, s-a declanșa, în această dimineață, to acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 04.00, polițiștii de frontieră au oprit, în trafic, pentru control, pe strada Nicolae Titulescu de pe raza localității Halmeu, două autoturisme, mărcile Audi și Volkswagen, înmatriculate în Ungaria. În primul autoturism, marca Audi, condus de către cetățeanul maghiar M. Laszlo, în vârstă de 23 de ani, lucrătorii noștri au identificat un spațiu special amenajat în bancheta din spate, în care erau țigări, iar în al doilea autoturism marca Volkswagen, condus de către cetățeanul maghiar M. Szabo, în vârstă de 31 de ani, alte două spații special amenajate în bordul și bara spate ale mașinii, în care, de asemenea, erau țigări.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii șoferilor împreună cu mașinile în cauză la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii țigărilor din spațiile special amenajate în cele două autoturisme, s-a constatat că în Audi sunt 680 de pachete țigări, iar în Volkswagen cantitatea de 1760 pachete țigări, de proveniență ucraineană.

Cantitatea totală de țigări, respectiv 2.440 pachete, în valoare de 28.500 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autoturisme în valoare de 4.500 euro au fost indisponibilizate până la finalizarea anchetei. În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și a documentării întregii activități infracționale.

Tot în această dimineață,  în jurul orei 04.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul maghiar Robert D., în vârstă de 33 de ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în Ungaria. Acționând în baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în rezervorul mașinii, cantitatea de 600 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.Țigările, în valoare de peste 2.700 lei, au fost reținute în vederea confiscării de către autoritatea vamală, iar autoturismul în valoare de 10.000 lei a fost indisponibilizat.De asemenea, cetățeanul maghiar a fost sancționat contravențional, de către autoritățile vamale, cu amendă în valoare de 5.000 lei.

 

Pearl Beauty Center

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.