Senatorul Gabriel Leş a prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Satu Mare, priorităţile Senatului, un punct important stabilit la congresul partidului fiind adoptarea monedei euro până în anul 2024.
“Pentru acest an, la Senat, avem stabilite o serie de priorități legislative pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare, astfel încât ceea ce am promis să se realizeze. Legea de înființare a Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții este o lege foarte aşteptată. Inclusiv ei o aştpeaptă, pe de o parte vin şi spun că nu va funcţiona, pe de altă parte este extrem de necesară. Este la Senat în acest moment, la Comisie o chestiune de timp, o lună, o lună jumătate cel mult să treacă. Legea de înființare a Băncii de Dezvoltare a României este exact în acelaşi stadiu”, a declarat Gabriel Leş.
De asemena, PSD mai lucrează la modificarea Legii privind achizițiile publice, Codul administrativ, Noua lege a pensiilor; Modificarea legii privind achiziția terenurilor agricole; Legea redevențelor; Legea privind exploatațiile offshore; Modificarea Legii minelor; Modificarea Legii insolvenței; Legea turismului; Legea lobby-ului.
“Vreau să detaliez puțin și una din convențiile naționale pe care le-am adoptat la Congres, aceasta ar fi Convenția Națională privind adoptarea monedei Euro până în 2024, un aspect foarte bine primită de înalții responsabili ai Comisiei Europene. Cred că adoptarea monedei euro va aduce beneficii ţării noastre prin includerea țării noastre în prima linie alături de Germania, Franța, Olanda, Spania, Italia, Belgia. Este un proiect de solidaritate naţională, indiferent cine este la guvernare. Presupune curaj, responsabilitate şi viziune, dar reprezintă un pas extrem de important pentru România ca să-şi poată îndeplini toate obligaţiile. Eu cred cu seriozitate că adoptarea monedei euro în Români anu va produce chestiuni care să nu ne placă”, a mai spus parlamentarul.
Poate nu vrem euro…
Nu legea Fondului Suveran este o problema ci resursele din care se va alimenta: 9 mld euro.Dupa adoptare trece pe la CE si va intra in vigoare undeva in 2019.Efece slabe pina la finele lui 2020.
Cu actualele dezechilibre economice si politici fiscale nici o sansa pina in 2030 ca moneda euro sa fie adoptata.
Parca văd cum se ia un salariu de 250-300 euro maxim… trist dar adevărat
Eu vreau rubla, să fie mulțumit și Livache belinache-brazilianul ….
Un obiectiv prea indepartat.
Nu avem ambitie si nici adevarati barbati de stat care sa ne reprezinte cu demnitate.
Astea cu dezechilibre economice , ca nu sintem pregatiti, etc. sint pentru necunoscatori.
Toata miscarea economica si financiara din tara noastra se raporteaza la Euro.
Cumpara cineva o masina, un apartament, o afacere pe lei ?
Nu.
Totul se raporteaza la Euro.
Cu ce era mai pregatita economis Slovacia decit noi.
Cu ce era mai lregatit Muntenegru decit noi, un stat creat peste noapte si tot peste noapte a batut moneda Euro.
Ambele tari o duc mai bine ca noi.
Nu cred ca avem timp de asteptat cu deceniile… asta daca vrem sa stam la masa alaturi de cei tari, care au curaj si indraznesc !
Ținând cont de direcția pe care o imprimă României șefii lor de la București și de faptul că ei sunt de acord cu tot ce spune „maximus” cred că moneda unică se va numi RUBLĂ. Chiar nu le este rușine. Toate acțiunile PSD sunt împotriva Uniunii Europene și vine câte unul să ne povestească de moneda unică. Chiar ne cred proști!
Raportarea la moneda euro de la noi nu este corecta. La noi facturile, masinile, proprietatile se vand in euro si noi avem veniturile in lei. Deformeaza intreaga economie. In Ungaria, Cehia si alte tari este interzis prin lege sa afisezi pretul unei masini intr-o reprezentanta in euro…se vinde in moneda nationala. La noi s-a facut o imensa greseala cand s-a permis asa ceva. Nu cred ca in acest moment adoptarea euro ar fi ceva benefic economiei noastre.
Speculațiile care se fac cu valuta sunt echivalente cu bișnița din piață, cei de la putere fac împreună cu unii de afară maldăre de bani(euro), de aceea nu repede vom trece pe euro.
Dispar afacerile caselor de schimb, si cele amintite mai sus.
Pe cand vom adopta noi euro, celelalte tari vor renunta la el…