Ultima actualizare: azi, 22:22
Locale

FOTO. Electrica face loc pentru al treilea pod. Își mută cablurile electrice în Micro 17

Electrica face loc pentru al treilea pod. Mai exact, în cartierul Micro 17, în fața fostului Interex, se are în vedere construirea unui stâlp pe care să fie adunate cablurile electrice din zonă, astfel încât acestea să nu încurce lucrările la cel mai așteptat obiectiv din Satu Mare.

În această dimineață, utilajele au fost puse pe poziție, urmând ca în perioada imediat următoare să înceapă ridicarea stâlpului și adunarea tuturor cablurilor de curent din zonă. Odată ce stâlpul va fi construit, cei de la Electrica își vor muta cablurile în Micro 17.

Reamintim că la finalul anului trecut a fost semnat contractul de finanțare pentru cel de-al treilea pod peste râul Someș. Valoarea contractului semnat este de 81.344.496 lei, fiind cel mai mare proiect din România finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL 2).

 

18 comentarii

 1. Alex Răspunde

  Ar trebui sa-i dam un nume acestui pod. Ma gandesc la un nume de femeie celebra din judet. Eu as propune “Podul Otiliei”, in onoarea Otiliei Marchis, nascuta in 1873 in localitatea Homorod, care s-a afirmat in critica de arta si jurnalistica.

  • matroz Răspunde

   @Alex:Corect!Dar poate au prietenii nostri unguri un nume nedescoperit inca si fara statuie!Hai sa nu-i discriminam!

   • abc Răspunde

    Mai bine scoateți din joben un nume de dac liber. Cine știe poate găsiți? Sau poate inventați ceva?

   • Norick Răspunde

    Chiar , ca ai dreptate @matroz. Si in Budapesta exista un pod pe nume de Széchenyi . Hai sa copiem (intelegi : furam) de la ei…. :-))))))

  • y Răspunde

   Eu aș recomanda mai degrabă numele ”Fata Morgana”, știi tu de ce. Mai trebuie minim 10 ani dacă nu 15 ca să circulăm pe podul ăsta.

 2. Romeo Răspunde

  În momentul în care va fii gata acest pod voi reîncepe sa cred ca pentru orașul nostru mai este o raza de speranță……..

 3. Johny Cash Răspunde

  În spiritul toleranței. LGBT ???

 4. alex Răspunde

  :“Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru umanitate”.

 5. Bodonea Răspunde

  De ce se face podul in micro 17 in mijlocul cartierului si nu in capătul cartierului

  • y Răspunde

   Pentru că spre Păulești sunt ”căsuțele” unora care sunt mai egali ca noi și pobabil nu vor să fie deranjați. Dar ai dreptate la capătul cartierului trebuia proiectat. Nici nu știu cum vor rezolva circulația mașinilor mari care vor coborâ podul în zona Soarelui.

   • Unu' Răspunde

    Nu acolo e problema, ci de partea cealaltă a Someșului! Drumul spre pod ar trece prin zona de grădini și agrement Bercu, iar acolo au acum căsuțe crema societății!
    Pe vremea lui Ceaușescu așa a fost proiectat cartierul, strada Jubileului și azi are interdicție de construire (pe partea dreaptă dinspre Păuleștiului spre Brașov) din cauza accesului pe pod!

    • Norick Răspunde

     @Unu’ : interdictia autorizarii este din cauza firelor de inalta tensiune . In rest asa este… 😉

   • matroz Răspunde

    @y:Ai un simt al umorului nemaipomenit !Sa te completez,cred ca trece podul pe acolo,pentru ca atunci cand a fost proiectat era in capatul orasului!!!!Nu-i nimeni de vina ca proiectul e de acum 35 de ani !
    Dar la modul serios:chiar podul va fi prin mijlocul cartierului?Doar n-o fi unul suspendat!Brrr,luat cu statui si prieteni unguri mi-a scapat traseul!!!!La modul serios ,care-i traseul?

    • y Răspunde

     @matroz, din păcate toate astea sunt și din cauza ”vitezei” cu care se mișcă autoritățile. Cândva, nu demult Unio era în afara orașului.
     Știi, soția mea nu-i de aici, e din secuime și s-a mutat aici că doar granița e mai aproape, posturi TV ungurești, știi și tu cum era pe vremuri. Mi-a zis că de 30 de ani aude că na acuma se face podul. Nevastă mea e o fire foooarte liniștită, nu ca mine. Dar a zis la ultima campanie la locale că dacă nici acuma nu facem nimic ea iese cu tot ce găsește la îndemână ca să-i pună pe decidenți la treabă. Nu vreau să povestesc cum e când se supără. Mai în glumă mai în serios chiar ar fi cazul să punem osul la bătaie pentru că în orașul ăsta nu se mai poate trăi liniștit, decent. Dar și mai important nu se mai poate orașul dezvolta. Fiecare cu câte un PUZ-uleț cârpește urbanismul orașului. Aștept în ziare dezvăluiri și breaking news că ce s-a construit pe aliniamentul propus pentru pod și toată infrastructura aferentă și care nu permite construirea. Pentru că sunt din astea.

     • matroz

      @y:chiar ai dreptate:ceva nu se invarte rotund in tot ce se intampla in satmarul nostru!Si nu cred ca e intamplator!Citesc declaratiile domnului Albu care imi spune de un orizont rezonabil-el spune -de timp pentru inceperea lucrarilor la centura de ocolire!Si cum memoria inca nu m-a parasit de tot imi amintesc o alta declaratie si sustinuta de Radu Bud ,pe atunci prefect,care spunea in august 2016 ca cel tarziu in octombrie a anului respectiv lucrarile la centura de ocolire vor……Credeam sincer,ca mint doar unii…Cred ca hotarata cum o prezentati,doamna d-voastra si multe altele ar putea face ordine ,daca nu cu legea macar cu facaletul!
      Eu ma intreb des si reusesc sa pun intrebarea asta multora:cine mama dracului ne opreste sa ne alegem primari sau presedinti de consiliu oameni normali,fara sa respectam ordinele partidului oricare ar fi el?Refuz sa cred ca Satmarul nu are oameni reali,inafara vedetelor impuse de partid.

 6. fata morgana Răspunde

  Bodonea
  La capătul cartierului va fi urmatorul pod…

 7. cârcotaş Răspunde

  Dacă podul era făcut la capătul cartierului ar fi putut deservi o ,,centurică” de deviere L.Blaga ,Amaţiului(sau variantă)-M17.Dar atunci jumătate din cartierul M17 ar fi preferat podul Decebal nemaivorbind de CII,decât să ocolească.Şi eu sunt de părere că mai trebuie unul…Problema e că,deşi era în plan cândva ,,centurica”,s-au cam dat autorizaţii de PUZ-uri pe traseul respectiv.

 8. y Răspunde

  @matroz, problema este că oamenii cu scaun la cap și cu toate țiglele acasă nu se înhamă la asemenea treburi. În foarte scurt timp fiecare își dă seama că nu asta e balta cu noroi pentru el, că mai posedă urme de coloană vertebrală și nu-i place wrestlingul acesta moral. Știu și de unguri care au pus umărul la organizarea UDMR-ului local în 90, reorganizarea liceului maghiar după 89. Foarte activi. Formanek, Kasztovszky ??? Nu-ți spune nimic. Normal, din 90 s-au mutat definitiv dincolo. Dar chestii din astea sunt din păcate peste tot. Actualul primar nu ajungea în veci unde este dacă nu avea taică-său norocul să fie ales senator în 2000. Atunci a simțit mirosul… Alți tineri nu prea au avut șansa. Iar primarul și deputatul Magyar au fost colegi de clasă și prieteni buni la școala nr. 10 cl. VIII. promoția mi se pare 94.
  În Occident titlul de primar e onorific și nu prea se remunerează. Mă rog, depinde și de țară. Dar știai că în parlamentul Suediei deputații aleși nu sunt plătiți deloc? E ceva titulă din asta și atât, o onoare. Drept rezultat parlamentul lor e plin de gospodine care au timp de așa ceva. Mă rog la ei egalitatea de sexe oricum nu e doar declarativ. La noi politicianul care n-a furat milioane și nu are câteva dosare la DNA sau măcar DIICOT nu e luat în serios. Mă rog, sunt excepții și la noi dar prea puține. La noi ar trebui umblat la legislație în sensul că promisiunile/minciuni neonorate să fie taxate din partea alegătorului. La unguri dacă 15% mi se pare din alegătorii înscriși în circumscripția în care a fost ales deputatul cer rechemarea deputatului , se organizează referendum local și deputatul poate pierde locul călduț. Crezi că la noi se poate? Mă îndoiesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.