Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

FOTO. Festivalul „Rozmarin în colţu’ mesii”, la cea de-a V a ediție. Cine sunt câștigătorii concursului

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare cu sprijinul Consiliul Judeţean Satu Mare și în parteneriat cu Primăria Comunei Medieşu Aurit, au organizat, în perioada 10-11 martie 2018, cea de-a V-a ediţie a Festivalului Concurs de Folclor ,,Rozmarin în colţu’ mesii”.

Evenimentul a început sâmbătă, zi în care concureții și-au prezentat melodiile în fața juriului format din oameni de cultură și nu numai. Concursul și-a propus valorificarea, popularizarea cântecului şi portului popular românesc autentic, descoperirea de noi talente în interpretarea cântecului popular românesc.

În cadrul galei laureaților au evoluat: Ovidiu Purdea Someș,  Petrică Mureșan, Oana Bozga, Adela Pruncă, Corul Medieșana, Ansamblul Folcloric al Județului Satu Mare „Doruri Sătmărene” și grupul vocal Bereghenia din Veliatin – Ucraina.

Lista cu cei premiați:

Marele Premiu – Alexandra Antal, județul Sălaj

Premiul I – Nicoleta Lenard, județul Maramureș și Silvia Șuth, județul Satu Mare

Premiul II- Roman Lavinia și Darius Câmpean, județul Satu Mare

Premiul III- Alexandra Madas, județul Satu Mare și Mădălina Filip, județul Maramureș

Premiul Special- Selina Dan, Maramureșul Istoric (Ucraina)

– Diana Topan, județul Maramureș

– Adelina Costina, județul Sălaj

Comuna Medieșu Aurit, vechi centru istoric și cultural al Sătmarului, este așezată pe malul drept al Someșului. Aflat la confluența dintre cele două mari zone folclorice ale județului, Oașul, respectiv Codrul, Medieșul a fost în permanență, un spațiu privilegiat în care s-au păstrat tradițiile și cântecele populare. Unul dintre aceste frumoase cântece se regăsește în repertoriul marelui artist Nicolae Sabău care a cules melodia ,,Rozmarin în colțu’ mesii“ din localitatea Medieșu Aurit, în cinstea căruia se organizează acest festival.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.