Ultima actualizare: azi, 15:14

Locale

FOTO. Investiție de peste 3 milioane de lei la Liceul “Johann Ettinger”. Lucrările avansează rapid

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor alături de consilierul local Ştefan Ressler au făcut o vizită vineri, 2 martie, la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”, pentru a verifica stadiul lucrărilor de amenajare a noului corp de clădire a unității de învățământ.

Investiția este în valoare totală de peste 3, 6 milioane de lei din care aproximativ  2.3 milioane de lei reprezintă finanțarea alocată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, subprogramul „Regenerarea urbană a municipiilor și orașelor”,  iar restul de 1.3 milioane de lei sunt alocați din bugetul municipiului Satu Mare.

Cred că se vede interesul nostru pentru sistemul de educație şi prin modul în care asigurăm bugetul pentru desfășurarea procesului educațional, pentru dotări şi investiţii. Este important să oferim condiţii elevilor şi profesorilor, asigurând totodată o anumite linişte părinţilor care au încredere în sistemul educațional sătmărean. Acest corp nou este o investiție importantă pentru Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”, o investiție pe care o monitorizăm permanent, verificând totodată calitatea lucrărilor și respectarea termenelor de finalizare”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Investiția se află într-o stare avansată, realizându-se deja lucările la acoperișul clădirii, finisaje  interioare și exterioare, cele la instalația interioară de încălzire, rețeaua electrică și  corpurile de iluminat, astfel încât din punct de vedere al performanţei energetice, consumul de energie electrică să fie minim. De asemenea, au montate geamuri termopan, uși și obiecte sanitare, urmând ca în viitorul apropiat să ajungă și mobilierul.

Finalizarea investiției va avea loc în luna iunie 2018, urmând ca din anul școlar 2018-2019 aici să se desfășoare cursuri pentru învățămânul primar în 15 săli noi de clasă, dotate și modernizate conform celor mai înalte standarde.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.