Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

FOTO. Satu Mare, partener al orașului Ujgorod în accesarea finanțărilor europene

O delegație a orașului Ujgorod din Ucraina se află într-o vizită de două zile în municipiul Satu Mare. Delegația condusă de viceprimarul Oleksandr Bilak a fost primită marți, 6 martie, de primarul Kereskényi Gábor și viceprimarul Doina Feher care și-au dorit ca înainte de întâlnirea de lucru, oaspeții să aibă ocazia să viziteze câteva obiective din municipiul Satu Mare.

Miercuri, 7 martie, conducerea primăriei împreună cu specialiștii din cadrul Serviciului Scriere, Implementare și Monitorizare Proiecte Europene au avut o întâlnire de lucru cu membrii delegației din Ujgorod pentru a identifica acele proiecte comune care pot fi depuse pe Programul Operaţional Comun România – Ucraina 2014-2020.

La finalul discuțiilor, au fost stabilite trei domenii prioritare pe care vor fi depuse proiecte respectiv cultură, învățământ, siguranță și ordine publică.

”Sunt convins că, bazându-ne pe seriozitatea partenerilor noștri, cele trei proiecte vor fi câștigătoare. Este extrem de important să îi ajutăm pe vecinii noștri din Ucraina, cu experiență pe care am acumulat-o, să acceseze fonduri europene, pentru  deveni o țară membră a Uniunii Europene, iar pe de altă parte să atragem finanțări în municipiul Satu Mare care să crească calitatea serviciilor publice”, a afirmat primarul Kereskényi Gábor.

Accesarea de fonduri europene este o prioritate pentru conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare, până în prezent au fost câștigate finanțări de peste 28 milioane de euro pe Programul Operațional Regional 2014-2020.

Totodată, executivul Primăriei intenționează să acceseze fonduri europene și pe programele transfrontaliere având în vedere relațiile de prietenie și colaborare cu vecinii din Ucraina și Ungaria.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.