Ultima actualizare: azi, 15:58
Locale

FOTO/VIDEO. Mai mulţi sătmăreni în stradă. Cer unirea cu Republica Moldova!

Mai mulţi sătmăreni au ieşit astăzi, în Piaţa 25 Octombrie, cu pancarte şi drapelul României, pentru a cere unirea României cu Republica Moldova. Ei s-au mobilizat pe facebook şi au dorit să le transmită moldovenilor un semnal, chiar astăzi când sunt manifestări de amploare la Chişinău.

“În 27 martie se vor sărbători 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Noi ne-am adunat aici în Piaţa 25 Octombrie din Satu Mare pentru a empatiza cu cei care astăzi la Chişinău au organizat o adunare pe aceată temă. Noi aşteptăm mai mulţi sătmăreni să se alăture acestui demers şi credem că e un pas important pentru istoria noastră şi trebuie ca atare să şi sărbătorim”, a spus Radu Creţu, unul dintre participanţi.

“Basarabia e pământ românesc cu siguranţă. Suntem alături de cei care astăzi manifestează la Chişinău. Ne dorim mai mulţi sătmăreni să facă apel la istorie, să facă apel la prezent, să facă apel la viitor, pentru că doar împreună putem avea o Românie mai mare şi mai modernă” , a afirmat Sorin Grosan.

https://www.youtube.com/watch?v=hQIFAt4BMX4

Astăzi s-a strigat “Unire” la Chișinău. Zeci de mii de oameni s-au strâns pentru a marca unificarea Basarabiei cu România, acum 100 de ani. Oamenii din Piața Marii Adunări Naţionale din Chişinău au cerut într-un glas să fie dat jos hotarul de la Prut. Mai mulți lideri politici de la București au ținut discursuri unioniste în fața mulţimii, printre ei fiind şi Traian Băsescu.

 

15 comentarii

  1. Ana Poda Răspunde

    Satmarenii ”cer” unirea ???!!!!Dar moldovenii,vor ????Nu prea i-am vazut interesati.de parca noi am avea de castigat,nu ei !!

  2. Stef Răspunde

    Mai multi satmareni, adica exact 8…….
    Sunteti de rasul curcilor.

  3. Johny Cash Răspunde

    Dacă tot vrem să fim corecți Basarabia este Moldova. Dar cine vorbește din nou de unire este total pe lângă subiect. În primul rând basarabenii, majoritatea lor, nu vor asta. Nu au uitat ce a ”făcut” Bucureștiul pentru ei între 1918 și 1944.

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Stimabile, rușii s-au comportat mult mai rău cu toate popoarele subordonate, inclusiv cu românii din Basarabia, pe care au încercat să îi deznaționalizeze.

    • Dolly Parton Răspunde

      Tu de unde stii asa bine ce a facut Bucurestiul in Basarabia bai vacare?

  4. cârcotaş Răspunde

    Unirea ar fi posibilă când România ar avea ceva de oferit Moldovei.Deocamdată nu e cazul.RFG a avut mult de oferit RDG şi cu toate astea reunificarea a fost dureroasă pt. estgermani.Mult timp au regretat-o,poate şi acum.

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Or fi și nemți care regretă unificarea Germaniei.
      Dar eu n-am văzut niciun miting pentru separare. Dacă aveți cunoștință de un asemenea miting, ziceți-ne!

      • cârcotaş Răspunde

        Ei ,până la urmă s-au mai reglementat treburile.Prin anii 90 am cunoscut un tânăr estgerman care lucra detaşat în România pt.400 de mărci şi de la el am aflat cum se vedea reunificarea din est.Pomparea de bani către est a fost de ordinul sutelor de miliarde de mărci şi tot n-a fost roză treaba prea curând.Banii au fost daţi pentru investiţii şi restructurări.

  5. Carmen Răspunde

    Pt. Transilvania cind se iese????

  6. Viteazul Răspunde

    Suntem deja uniti, prin ortodoxie.

  7. alex Răspunde

    Dodon,face el unire,dar altfel,Moldavia si Moldova,fara …..Din spate ursul cel mare,Putin.

  8. Alex Răspunde

    Daca bine imi aduc aminte artizanul unirii celor doua Germanii a fost Helmut Kohl, care era bun prieten cu conducatorii rusi. El a fost sudorul care a stiut cand sa faca unirea si cum. Vedeti voi acum in tarile noastre vreun tiz de-al lui Kohl. Germanii au avut mare incredere in el, cei din vest au inchis ochii iar cei din est s-au mobilizat exemplar. Conducerile noastre se ocupa cu orice altceva decat cu bunastarea tarii. Anul trecut n-am facut 1 km de autostrada si vreti sa facem o Mare Unire? Cu cine? Mai intai ne trebuie doi conducatori devotati si apoi o conjuctura favorabila, cu alte cuvinte un noroc chior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.