Ultima actualizare: ieri, 20:33
Locale

Încă o noapte de ger la Satu Mare. Codul galben se prelungeşte

Aministraţia Naţională de Meteorologie a prelungit codurile pentru ninsoare şi ger din România, judeţul Satu Mare rămânând mai departe sub cod galben de ger. 

Interval de valabilitate: 1 martie, ora 23.00 – 4 martie, ora 10.00
Fenomene vizate: precipitații mixte și polei, ninsori moderate cantitativ și strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului
În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în majoritatea regiunilor. Va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ploaie cu depunere de polei, în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Banat și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.
Ninsorile vor fi moderate cantitativ, îndeosebi în sud-vestul țării, iar în zona Munților Banatului și în cea de vest a Carpaților Meridionali se va depune strat nou de zăpadă mai consistent.
Temporar intensificări ale vântului vor fiîn sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 55…60 km/h, precum și în zona montană înaltă, cu viteze de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse, de 40…50 km/h, vor fi și în regiunile extracarpatice.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  – COD GALBEN

Interval de valabilitate: 1 martie, ora 14.30 – 02 martie, ora 11.00
Fenomene vizate: val de frig;
Zone afectate: Maramureș, Crișana, Banat, vestul Olteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei;

Valul de frig va persista și se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și local va fi ger, mai ales dimineața și noaptea.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 01 martie, ora 14.30 – 02 martie, ora 11.00
Fenomene vizate: temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua;
Zone afectate: Moldova, estul Transilvaniei, Muntenia, Dobrogea și local Oltenia;

În Moldova, estul Transilvaniei, Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia, gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.
Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.

NotăÎn cursul nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova și izolat în restul teritoriului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.