Ultima actualizare: azi, 10:33
Locale

ÎNGRIJORĂTOR. Satu Mare: Contrabanda cu țigări a crescut cu aproape un sfert din totalul pieței

În nord-vestul țării, contrabanda cu țigarete are o pondere de aproape 20%, ceea ce înseamnă că una din cinci țigarete comercializate în această regiune este de contrabandă. Astfel, zona Sătmarului este a doua din România ca nivel al contrabandei, după județele din nord-estul țării.

„Contrabanda cu țigări reprezintă principalul fenomen infracțional care se manifestă la frontiera de nord a României cu Ucraina. Acest lucru a determinat ca situația operativă a Inspectoratului să fie deosebit de activă. Pe lângă exercitarea atribuțiilor ce îi revin cu privire la supravegherea şi controlul trecerii frontierei de stat, prevenirea și combaterea migrației ilegale şi a faptelor specifice criminalității transfrontaliere săvârșite în zona de competență, un obiectiv prioritar este combaterea contrabandei cu țigarete. Abordarea integrată, care ghidează acțiunile lucrătorilor noștri de la prevenirea, până la aplicarea efectivă a legii, se bazează pe o cooperare eficace între organele responsabile cu aplicarea legii și combaterea infracționalității transfrontaliere.”, a declarat Chestor de Poliție Liviu Bute, Poliția de Frontieră.

Se organizează acțiuni care au ca scop identificarea atât a persoanelor cu preocupări infracționale pe linia introducerii în țară a țigaretelor de contrabandă, cât și a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse. Totodată, considerăm că prevenirea fenomenului infracțional aduce un aport substanțial reducerii acestui fenomen, fapt pentru care salutăm inițiativa campaniei “Contrabanda e hoție! Te bagă la pușcărie.“, a declarat Comisar Șef de Poliție Sorin Stan, Șeful IPJ Satu Mare.

 

4 comentarii

  1. Rozsa sandor Răspunde

    Exact datorita domnilor vames si politistilor de frontiera made in Halmeu

  2. Cetateanu Răspunde

    Mare infractiune !Furt :)))) Ce dracu exagerati in halul asta ca merge un amarat in Ucraina CUMPARA 2 cartoane de tigari cu 100 ron si le vinde cu 180 ron .Ce mare rau a facut de trebuie impuscat ?Nu a inselat pe nimeni, nu a furat ,doar ca statu care oricum sta degeaba nu si a luat dreptu si smecherii din guvern nu isi mai pot recupera bani din campanie :))) Daca calculam ca un post de deputat costa 200 000 eur in campanie si salarul lui cumulat pe intreg mandatul e de 50 000 eur atunci pentru ce se lupta daca nu pentru combinatii !!! Astia cred ca doar ei judeca ceilalti (prostimea ) nu si dau seama ca e grea aritmetica :))) La noi ar trebui sa vina 2-3 sute de procurori din Danemarca,Suedia si sa i puna in curat pe toti care se cred smecheri si distrug tara .Nici un popor nu a emigrat ca romanii cu milioanele de nu mai avem muncitori in tara ,au ramas pensionarii si cei bolnavi ce nu au putut sa fuga ,of Tepes !!!Bravo PSD ,desfintati DNA si celalate institutii ce va incurca ,intaritiva imunitatea si sa ne auzim sanatosi :))))))))))))))

  3. satmarean Răspunde

    tigari sunt in satu mare la greu, problema este cum ajung aici. cand i-l prinde pe unu cu 300-400 de pachete, tot sunt. cand prinde un tir nu prea mai sant sau se scumpesc o perioada. ce sa intelegem din asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.