Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Maskulik explică de ce nu este ecarisaj: probleme cu legea și cu ONG-urile!

City managerul managerul municipiului Satu Mare, Maskulik Csaba, a explicat pentru PortalSM de ce încă nu există contract de ecarisare pe raza oraşului. El a arătat că pe de o parte legislaţia are mari probleme, iar pe de altă parte şi reprezentanţii ONG-urilor care agită prea mult spiritele, astfel că persoanele interesate se simt sub presiune, în condiţiile în care fosta firmă, Mixt Service, a fost atacată sistematic.

“Concesionarea ecarisajului se va licita după ce se va reglementa şi clarifica situaţia juridică. Trebuie să să vedem cine e eligibil, cine poate să vină la acest serviciu de ecarisaj. Dar nu ştiu dacă va veni cineva să facă acest serviciu, în condiţiile în care ONG-urile atacă tot felul de firme care prind câini. Avem regulamentul făcut, se lucrează la caietul de sarcini. Voi face deplasări la Baia Mare unde problema e rezolvată, dar e o chestie de legislaţie prin care se spune că acest serviciu se concesionează. Aici e cea mai mare cu concesionarea. Presupune anumite chestii, anumite investiţii, iar la sumele care sunt cheltuite pe acest serviciu, 120.000 de lei, nu îi merită nimănui să vină la concesionare.  Activitatea trebuie să fie profitabilă pentru cel care vine, doar din profit poate să îşi recupereze investiţia. Tot legislaţia spune că această concesionare se poate face acelor firme sau ONG-uri care se ocupă de protecţia animalelor, însă niciun SRL sau orice altă formă de organizare, nu are codul CAEN de protecţie a animalelor, pentru că nu există un asemenea cod CAEN. Este vid legislativ”, a declarat Maskulik.

Rămâne de văzut cum şi în cât timp se va rezolva problema, doar să nu existe vreun caz nefericit pe domeniul public până atunci.

8 comentarii

  1. Csuvar ildiko Răspunde

    Una dintre atacuri poate fi necastrarea.oare nu este o femela in preajma?jandarmi chemati?ma umfla rasul!mi se pare regizat totul,ca sa aveti de ce urla ca :vai Satu Mare e plin de caini!probabil adusi din comune si lasati liber cum a facut Dara si in alte judete.Chiar ne credeti prosti?

  2. Bahu Răspunde

    Rușine , MASKULIK ,ai fost ales ca să infiintezi ecarisajul și să ucizi câini ? Ocupăte de chestii serioase ! Unde în Europa mai există ecarisaje ? La ruși ? Folosește banii aia pentru sterilizare !

  3. A Răspunde

    Nea citimanager…..duci dorul perioadei cand gyuszika prelua plicurile de la administratorul de la mixtserv? Ai baga si matale botu in smantana?

    • abc Răspunde

      Așa o fi dar pentru informarea completă și dacă ești așa de bine informat da mai povestește-ne și de plicurile care mergeau pe vremea aia către anumite ziare ca să se scrie ”frumos”. În rest ai dreptate ”menajerul” ăsta e praf doar cu o virgulă mai bun ca precedentul.

  4. Crina Răspunde

    Frumos titlu! LEGEA si ONG-urile sunt problema?!? Serios?!? Halul in care unii tin animalele nu intereseaza.Nu mai permiteti incompetentilor sa detina animale.Cu alte cuvinte,aplicati legea!

  5. A Răspunde

    Chestia cu plicurile la Szatmari Hirlap cred ca e prea bine cunoscuta sa mai scriu de ea. Poate stie mai multe activista revopsita Babos, de pe vrea cand lucra acolo,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.