Ultima actualizare: azi, 11:58

Locale

Ministerul Apărării Naţionale recrutează la Satu Mare! Școlarizare și cazare gratuită

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare al Centrului militar judeţean Satu Mare, activitatea de recrutare a tinerilor – băieţi şi fete, în vederea şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ. În acest an, au fost suplimentate cifrele de şcolarizare în toate instituţiile de învăţământ militar din cadrul Ministerul Apărării Naţionale, iar atât fetele cât şi băieţii concură pe acelaşi număr de locuri.

Avantajele urmării cursurilor unei instituţii militare de învăţământ sunt multiple. Pe toată durata pregătirii se oferă GRATUIT şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracurriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

La absolvirea formelor de învăţământ postliceal şi universitar, militarii beneficiază de un loc de muncă sigur, un venit bun şi alte avantaje materiale sau financiare care îţi asigură un trai decent, o profesie respectată în societate, şansa la o carieră de succes cu posibilităţi de promovare şi afirmare pe criterii de performanţă.

 Pentru anul de învăţământ 2018/2019, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor din municipiul şi judeţul Satu Mare cu o ofertă educaţională generoasă:

* 480  locuri   pentru  învăţământul liceal militar, alcătuit din 4 Colegii Naţionale Militare:

  1. Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza, judeţul Prahova – 120 locuri;
  2. Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia, judeţul Alba- 120 locuri;
  3. Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava- 120 locuri;
  4. Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova, judeţul Dolj- 120 locuri.

Se primesc candidaţi care sunt înmatriculaţi în clasa a VIII-a, care fac dovada promovării evaluării/ testelor naţionale şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an.

Termenul limită de depunere a dosarului este 03.04.2018.

* 1008 locuri pentru învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor  alcătuit din:

  1. Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu – 334 locuri;
  2. Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă“, Braşov – 146 locuri;
  3. Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa – 84 locuri;
  4. Academia Tehnică Militară, Bucureşti – 245 locuri;
  5. Institutul Medico – Militar, Bucureşti – 88 locuri

(şi Târgu Mureş) – 90 locuri;

  1. Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti – 21 locuri

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 26 de ani/ 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul acestui an.

Termenul limită de depunere a dosarului este 03.04.2018.

* 659 locuri pentru  învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari, alcătuit din 3 şcoli militare:

  1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti – 323 locuri;
  2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Sat Boboc, jud. Buzău – 226 locuri;
  3. Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu”, Constanţa – 110 locuri.

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani  împliniţi în cursul acestui an.

Termenul limită de depunere a dosarului este 02.05.2018.

Durata studiilor – 2 ani.

 * 392 locuri pentru  învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor, alcătuit din 2 şcoli militare:

  1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti – 327 locuri;
  2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Sat Boboc, jud. Buzău – 65 locuri.

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 35 de ani  împliniţi în cursul acestui an.

 Termenul limită de depunere a dosarului este 02.05.2018.

Durata studiilor – 1 an.

Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape:

– prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Satu Mare;

– efectuarea unui examen medical (gratuit) la Spitalul Militar de Urgenţă ”Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca. Examenul medical se va efectua până la data limită de întocmire a dosarului.

– definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Satu Mare;

– susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi de evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare – Câmpulung Moldovenesc;

– participarea la concursul de admitere în instituţia militară de învăţământ.

 

ARMATA oferă ceea ce-şi doreşte orice tânăr aflat în momentul crucial, al alegerii drumului în viaţă, respectiv: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă la finalizarea studiilor, posibilitatea de afirmare şi construirea unei cariere, un trai decent garantat de un venit sigur şi atractiv.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Satu Mare activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Satu Mare, situat în localitatea Satu Mare, strada Petöfi Sandor, nr. 47, în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30 – 16.30, marţi între orele 10.30 – 18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0261/717123 sau 0261/716513 int. 129,130.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.