Ultima actualizare: azi, 22:30
Locale

Prea puține cămine pentru vârstnicii neputincioși din județul Satu Mare

În cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice ce a avut loc în această dimineață, în sala mică a Palatului Administrativ, directorul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Satu Mare, Ildiko Tivadar, pentru a prezenta condițiile de acreditare pentru căminele de bătrâni. Potrivit datelor furnizate de șefa AJPIS, rezultă că în județul Satu Mare căminele de bătrâni sunt insuficiente dacă ne raportăm la numărul mare de solicitări.

Au fost prezentate pentru început categoriile de servicii sociale, beneficiarii serviciilor sociale, precum şi modalitatea de acces la serviciile sociale.  De asemenea, au fost prezentate condițiile şi criteriile de acreditare a furnizorilor și a serviciilor sociale, etapele de acreditare, cât și cadrul legislativ privind licențierea și funcționarea căminelor pentru persoanele vârstnice (cadrul general și standardele minime de calitate).

Prefectul Darius Filip a solicitat date cu privire la căminele pentru persoanele vârstnice din județ, considerând că față de numărul mare de solicitări acestea sunt foarte puține (1 cămin public și 6 cămine private).

La finalul ședinței, președintele Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, colonelul Gheorghe Strâmb, a propus ca la următoarea ședință reprezentanții cultelor să prezinte și alte forme de ajutorare pentru persoanele vârstnice din județ și totodată să se popularizeze intenția de a se înființa și la nivelul județului Satu Mare Asociația de Protecție a Pacienților. Prefectul Darius Filip și-a exprimat susținerea față de această iniţiativă și i-a asigurat pe cei prezenți de tot sprijinul.

4 comentarii

  1. mipudeco Răspunde

    Avem mare grijă de puscăriași. Atât!

    Fiecare biserică ar trebui să doneze 50% din banii primiți în ligheane, pentru îngrijirea oamenilor aflați în aceste cămine, iar numărul acestor adăposturi ar trebui sa fie măcar 5/județ. Dacă cineva s-ar ocupa de coșul de donații în alimente de la fiecare supermarket, s-ar aduna ceva. Dar noi avem șefi, posturi bine plătite și oameni necăjiți, bolnavi, neputincioși pe care nimeni nu îi bagă în seamă. Vi se pare normal ca femeia din fotografie sa care singură tava aceea mult prea grea pentru reumatismul ei?

    • Ion Răspunde

      Nu pot ramane indiferent la comentariul tau, dar ce treaba are biserica cu caminele pentru varstnici? Cineva ia bani frumosi dupa toata treaba cu caminele si plus exista conducere la nivelul primariei! De ce dati vina pe biserici? Ia hai sa avem grija fiecare de batranii nostri si nu am avea nevoie de camine pentru ei! Sarbatori fericite!

  2. Alex Răspunde

    @mipudeco.- Hei, avocat! Ce zici, mai folosim si aici cuvantul acela? Din respect pentru acesti oameni n-am sa-l pronunt. Totusi n-ar fi o prostie sa se faca rocada cu puscariasii, sa ajunga altii prosti.

  3. avocat Răspunde

    Oare ce părere au distinșii membri ai comitetului despre iminenta lege promovată de tudorel vermorel prin care pușcăriașii vor lua bani grei pentru zilele când au vegetat și frecat menta la pârnaie ? Poate ar trebui și cultele să cotizeze la pușcăriași .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.