Ultima actualizare: ieri, 21:13
Locale

Stimulent financiar. Bani în plus pentru cei ce angajează elevi și studenți

Angajatorii care pe perioada vacanțelor stabilite potrivit legii, încadrează în muncă elevi și studenți, beneficiază de un stimulent financiar lunar care este egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare (500 lei).

Acesta se acordă la cererea angajatorului din bugetul asigurărilor pentru șoma, proportional cu timpul efectiv lucrat de către elevii și studenții în cauză ,pe perioada vacanței.

Perioada maxima de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.În vederea acordării stimulentului financiar lunar, angajatorii încheie cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare,în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor și studenților aflați în perioada vacanțelor, o convenție, în baza Legii nr.72/2007 privind stimularea incadrării în muncă a elevilor și studenților, și a Hotărârii nr.726/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii 72/2007.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Prea puține cămine pentru vârstnicii neputincioși din județul Satu Mare

În cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice ce a avut loc în această dimineață, în sala...

Închide