Ultima actualizare: ieri, 21:00

Locale

Serinus a început proiectarea unei noi sonde la Moftin. Costul incendiului din decembrie – 4 mil. de dolari

Cheltuielile de capital în România ale companiei poloneze de petrol și gaze Serinus Energy, care are în concesiune perimetrul de explorare de gaze naturale Satu Mare, au crescut de 5 ori anul trecut, la 8,5 milioane dolari, de la 1,7 milioane dolari în 2016. Doar incendiul de la Moftin a costat 4 milioane de dolari, însă compania poloneză pregătește noi extrageri de gaze la Satu Mare.

Nu mai puțin de 96% din cheltuielile de capital totale ale companiei au mers către România, iar compania estimează că extragerea gazelor în perimetrul de la Satu Mare va începe în trimestrul al doilea al acestui an. “Majoritatea cheltuielilor de capital din 2017 au fost legate de facilitatea de la Moftinu, România. Cheltuielile totale din România au inclus construirea facilităților de la Moftinu, reactivarea a două sonde și costuri legate de biroul de la București”, anunță reprezentanții companiei poloneze.

Compania are în plan forarea a alte 3 sonde: Moftinu 1007 (care va înlocui sonda compromisă în incendiu), Moftinu 1003 și Moftinu 1004.

Sursa – profit.ro

 

2 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Da, nu fac moft in forare la Moftin! 4 sau 8,5 sau 1,7 milioane de dolari, si noi nu putem face un pod peste Somes, mai avocatule!

  2. x-ulescu Răspunde

    In alea 4 milioane intra si cheltuielile cu pompierii care au pazit incendiul ? sau alea sunt suportate de statul Roman ( adica noi toti ) si profitul este numai a investitorului ?
    Mai cala pang de mila !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.