Ultima actualizare: azi, 22:09

Locale

SONDAJ. Satu Mare, pe locul 3 în topul celor mai nesigure orașe din România

Satu Mare, pe locul 3 în topul celor mai nesigure orașe din România. Potrivit unui studiu realizat de agenția D&D Research, municipiul Satu Mare se clasează pe locul 3 în topul celor mai nesigure orașe din România.

În urma unui studiu amplu realizat de agenția D&D Research în perioada 2016-2017, care a avut în vedere percepția românilor asupra cartierelor și orașelor în care locuiesc, reiese faptul că cele mai sigure orașe din România sunt: Oradea, Brașov, Cluj Napoca, Sibiu, Sfântu Gheorghe, Timișoara, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, București Ilfov.

Pe de altă parte, municipiul Satu Mare se află printre cei dezavantajați, aflându-se pe locul 3 în topul celor mai nesigure orașe din țară. Pe primele două locuri se clasează Alexandria și Suceava, urmate, pe locul 3, de Satu Mare.

Criteriile de evaluare au avut la bază: costul general al vieții, calitatea mediului înconjurător, curățenia și zgomotul din mediul urban, accesul la instituțiile de sănătate publică, situația transportului public, accestul la instituțiile educaționale.

25 comentarii

  1. Tarr Răspunde

    Vorbiți sa nu dormiți. Este exact opusul. Este cel mai sigur ca in acest oraș vei fi jefuit de cei care mișuna zi și noapte nu numai in cartiere dar mai ales in centru.
    Este sigur ca vei fi surprins de starea jalnica estetico-structurala a clădirilor jenant de urate și vezi pe unde calci ca mai repede iei o țigla in freza decât sa dai de cineva binevoitor. Un fel de jungla civică aici la noi.
    Este sigur ca in mai toate magazinele, mai ales cele unde nonșalant se latră bozgorește, dacă nu părlălești limba vei fi poate băgat in seama la ora închiderii odată cu îmbrânceala datului afara.
    Este sigur ca dacă ai nevoie de servicii e mai bine sa te uiți pe YouTube sa înveți cum să-ți repari singur ghiveta ??? decât sa fii ajutat cică de vreo firma, asta desigur dacă nu te dau banii afara din casa încă nejefuită. In acest caz pregătește jebul doldora ca aici la noi e ca la Italia sau Paris când vine vorba de man-opere.
    Este sigur ca dacă apuci sa scapi fără ceva sau toate astea și pleci de aici ca in veacul vecilor nu te vei mai întoarce la acest colț imbecil uitat de lume.

  2. X Răspunde

    Esti pre prost……

  3. cârcotaş Răspunde

    Ironia sorţii…În 1989 S.M. era printre cele mai privilegiate oraşe având industrii sprijinite de stat sau cu cereri la export:UNIO,IPSUIC,23August,IPA,IPL,Mondiala,ITA…iar orasul avea 135 000 de locuitori.Seara restaurantele erau pline,fiecare avand formaţie de instrumentişti.Sigur se mai lua lumina…Acum plătim prin nesiguranţa locului de muncă aşa plătit rău cum e.De la siguranţa economică decurg toate.Pe măsură ce secătuieşte oraşul de populaţie şi locuri de muncă se găsesc debuşee pt. tot felul de protejaţi sau se măresc taxele locale care accentuează fenomenul.Vezi aparatul administrativ local sau deconcentratele etc.

  4. cârcotaş Răspunde

    Ironia sorţii…În 1989 S.M. era printre cele mai privilegiate oraşe având industrii sprijinite de stat sau cu cereri la export:UNIO,IPSUIC,23August,IPA,IPL,Mondiala,ITA…iar orasul avea 135 000 de locuitori.Seara restaurantele erau pline,fiecare avand formaţie de instrumentişti.Sigur se mai lua lumina…Acum plătim prin nesiguranţa locului de muncă aşa plătit rău cum e.De la siguranţa economică decurg toate.Pe măsură ce secătuieşte oraşul de populaţie şi locuri de muncă se găsesc debuşee pt. tot felul de protejaţi sau se măresc taxele locale care accentuează fenomenul.Vezi aparatul administrativ local sau deconcentratele etc.

    • Norick Răspunde

      Da , ai dreptate… pe undeva. Dar nu uita in vremurile “alea” pe nimeni nu-l interesa profitul – toata lumea risipea resursele economiei – nu era transparent absolut deloc nici o ramura al industriei. Doar in ziare si in media era totul perfect si in crestere. Dupa zeci de ani e greu sa faci asemanari si / sau diferente intre cele doua vieti. Cetateanul tot a suferit si atunci – doar ca nu din motivul lipsei materiale financiare … Alta viata – alta problema 😉
      Sus cu capul – sanse de inbunatatire oricum nu este…. ,-) :-)))

      • cârcotaş Răspunde

        @Norick…Nu făceam apologia sistemului ci,poate dimpotrivă,cum s-a întors o situaţie bună,dar falsă pe alocuri,în una reală dar dură.Unio era protejată de industria mineritului în zadar,IPSUIC de industria chimică susţinută de ambiţiile tovarăşei,IPA de Dacia,23 August şi IPL,Mondiala şi ITA de piaţă.

        • Norick Răspunde

          @cârcotaş : da , aşa este. Am avut şi noi de toate , dar acum neamţul trebuie să vină să ne dea o pită caldă – şi bineînţeles grosul aduce la el acasă – noi primim doar mărunţişuri… 😉 Şi culmea, încă noi trebuie să-i mulţumim că ne creează locuri de muncă decente şi viabile … 😉 C’est la vie…

          • Eu

            Cum știi tu pupa mâna care te hrănește, cât elogiezi nemții tăi.dc mâine își iau șandramaua și pleacă ce faci?pupi un dos românesc sau unguresc după caz.cred că firma ta te plătește pt comentarii, că la orice articol comentezi.te spetești la muncă

          • Norick

            Inainte sa vb cu mine spala-te la gura tarane… Pute de la o posta… ☺️ ? ?

          • y

            @Norick, vezi că a apărut @matroz 2.0. Distracție plăcută! Eu zic să-i dai un ignore mare.

          • Norick

            @y : bună observație… ☺️ ?
            Kellemes hétvégét . ☺️

      • Eu Răspunde

        Se vede ce hram porți.niet cultură.numai te bagi înseamnă peste tot,nu poți citi un articol să nu comenteze norick,acest geniu al Carpaților care pe toate le știe, dă sfaturi, cataloghează pe toată lumea în fel și chip.Omule ești de toată jena.

        • Norick Răspunde

          Bine mă pupăza din tei. Eu măcar am coloană să folosesc un singur nick și să am propria părere. În schimb tu ce ai fraiere??? Te legi de mine, dar idei constructive nici în geam nu ai. Te las să te gåndești pe această temă și dacă ești în stare la o comunicație deschisă și culturată, revino și discutăm treaba. ☺️
          Peace! ☺️

  5. ciprian Răspunde

    In sfarsit am iesit si noi in evidenta cu ceva…

  6. Daniel Dogaru Răspunde

    Din toate firmele menționate mai sus ca foste comuniste, in Satu Mare funcționează si arată occidental doar IPA, actuala Autonova. Daca nu credeți, dați o tura …..! Mai mult, are capital 100 % autohton local !

    • cârcotaş Răspunde

      Am auzit şi eu că ingineria adevărată e la ea acasă la Autonova.Felicitări!Lucrurile durabile se fac cu efort,pricepere şi răbdare.Nici acolo n-au fost toate roz inainte vreme.

  7. cârcotaş Răspunde

    Am auzit şi eu că ingineria adevărată e la ea acasă la Autonova.Felicitări!Lucrurile durabile se fac cu efort,pricepere şi răbdare.Nici acolo n-au fost toate roz inainte vreme.

  8. Mihai Răspunde

    Acest ” studiu amplu realizat de agenția D&D Research” firma de imobiliare, are interese unde sa vanda imobile, este tare subiectiva, de exemplu data trecuta Satu Mare a iesit cu o poluare mai mare decat Bucurestiul sau Clujul. Apropo nu se bazeaza pe date statistice oficiale ci pe parerea intrebatilor. De exemplu s-a intrebat la Piatra Neamt , din aceasta lista cu 40 de orase care este cel mai poluat.

  9. Alex Răspunde

    Probabil ca este ceva subiectiv in acest clasament insa nu poti sa nu observi ca niste betesuguri are orasul nostru, si acestea se vad cel mai bine cand il compari cu Oradea.

    • Mihai Răspunde

      Nu se poate compara Oradea cu Satu Mare, bihorul cu satmarul, si eu sunt conceput in bihor. Totusi Satu Mare are o suprafata verde(parcuri, gradini) raportat la suprafata mai buna ca Oradea de exemplu, are doua sectii de teatru, are filarmonica etc. Cate orase di Ro au filarmonica? Eu cred ca Satu Mare are zone foarte sigure, traiesc de 50 de ani aici si nu am fost agresat , nu cunosc pe nimeni agresat, si in strada cu 150 de case niciodata nu a fost pradata vre-o una.

      • Vasile Răspunde

        @Mihai ai dreptate.Satu Mare are în plus apă din puţuri de mare adâncime,are festivalul Samfest şi nu numai,are revista Poesis şi altele care în oraşe de mărimea Sătmarului lipsesc.Are încă acel staif de oraş mic burghez cu tradiţie.Nu e corect a compara totuşi cele două judeţe,Bihorul fiind printre primele judeţe turistice din ţară(Felix,1Mai,Cătăţile ponorului,Padiş,Peştera urşilor,Coada Lacului,Cascada Iadolina,Valea Iadului,Vadu Crişului,Stâna de Vale,Peştera Meziad etc.) Oraşului nostru îi lipseşte coeziunea gospodărească în interesul urbei.

  10. M Răspunde

    Clujul cu bataile in strada printre cele mai sigure orase :))) statistica facuta la comanda

  11. y Răspunde

    Măi da cine a făcut acest ”sondaj” a avut grijă la niște aspecte ca nu cumva să fie prea bătător la ochi. Suntem totuși peste Vaslui !!! E ceva și ăsta! Totuși pentru a afla cât de ”obiectiv” este ”sondajul” mai important este a afla cine l-a comandat. Oricum știrea este veche, de prin toamnă.

  12. matroz Răspunde

    @Y:constat ca daca te ignor,te bagi in seama!Nu am postat si refuz sa particip la discutii de asemenea factura!Redirectioneaza-ti constatarile acre spre altceva!Daca am nevoie de sfat te rog politicos!
    Daca @Norik,vrea sa-ti traduca sa pricepi,ii raman indatorat!Spor la plimbatul zapezii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.