Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

ANCHETĂ! Posibile abuzuri asupra copiilor dintr-un centru de protecție din Satu Mare

Avocatul Poporului efectuează o anchetă în legătură cu presupuse abuzuri comise asupra copiilor din Centrul de Asistenţă şi Intervenţie pentru Victimele Traficului de Persoane, Abuzului, Neglijării şi Exploatării “Andrei” din Satu Mare.

Ancheta vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituţia României privind protecţia copiilor şi a tinerilor, a informat, joi, Avocatul Poporului.

Demersul Avocatului Poporului este urmare a primirii unei petiţii, în care era semnalat faptul că una dintre educatoarele centrului “nu îşi îndeplineşte sau îşi îndeplineşte în mod defectuos atribuţiile de serviciu, aplică pedepse corporale rezidenţilor centrului, nu semnalează situaţiile de abuz sau de neglijare a copiilor, foloseşte un ton ridicat când se adresează copiilor, nu respectă confidenţialitatea datelor şi informaţiilor despre copiii din centru, postând fotografii cu aceştia pe o reţea de socializare, fotocopiază sau scanează documente cu caracter confidenţial în mod nejustificat, nu respectă programul de lucru”.

Deşi toate aceste aspecte au fost semnalate, prin două adrese, conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare, atât de către şefa de centrului, cât şi de un număr de 10 salariaţi ai acestuia, nu a fost întreprins niciun demers pentru verificarea celor semnalate.

Sursa – Avocatul Poporului

4 comentarii

  1. cetatean Răspunde

    Niște copii cu o soartă grea, niște copii de care profită nemernicii și ticăloșii, sub masca ”omului bun”!

  2. @cetatean Răspunde

    Da de unde stii tu ma – cetatean- ca profita oamenii care lucreaza in asistenta sociala pe care tu ii faci nemernici si ticalosi de copii aia, te apuci tu dupa ce ti-ai luat pastila de prostata sa judeci asa din taste pe toti cei ce lucreaza acolo dupa un caz/om. Da ce esti tu ma, instanta – judecator- Dumnezeu sa te bagi in seama te -a intrebat cineva sau plictisit de nevasta-viata-copii si pensia mica ai tu asa o ura fata de tot si toate. Consulta cetatean ce esti un doctor, da vezi sa nu fie proctolog ci psiholog sau psihiatru. Bafta.
    Irecuperabil ce esti.

  3. Zoltandrei Răspunde

    Am scris da nu stiu de ce mi s- a sters: un control al Curții de Conturi ar putea avea rezultate explozive. Ce se petrece la Protectia Copilului depăseste orice imaginatie infracțională!

    • Johny Cash Răspunde

      Dar ar trebui să meargă înapoi în timp vreo 15 ani cel puțin, încă în perioada în care se înfiau copii în străinătate. Imposibil ca organele să nu fi auzit ce spunea radio șanț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.