Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO. Consilierii județeni ai UDMR nu au semnat rezoluția pentru unirea cu Basarabia. Au părăsit sala!

Momente incredibile astăzi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Satu Mare. Consilierii județeani ai UDMR Satu Mare au părăsit sala în momentul în care li s-a cerut să semneze rezoluția simbolică de Unire a României cu Basarabia.

Tensiune și o atitudine oarecum sfidătoare a consilierilor UDMR, așa se poate caracteriza ședința de astăzi de la Consiliul Județean. După ce consilierii județeni ai PSD, PNL și ALDE, în frunte cu inițiatorul propunerii, Adrian Cozma, au semnat rezoluția simbolică de Unire a României cu Basarabia, consilierii UDMR s-au ridicat de pe scaune și au părăsit sala, dând de înțeles că nu iau în considerare ,,să dea cu pixul”.

Momentul în care consilierii județeni ai UDMR părăsesc sala de ședințe.

Propunerea a fost semnată de toți cei 18 consilieri ai PSD, PNL și ALDE.

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, întrebat fiind de ce consilierii UDMR au părăsit sala, a dat un răspuns tranșant: ,,De unde știți că nu vor semna?! Vor avea timp”

 

 

55 comentarii

  1. Kereskenyér Răspunde

    Speram însă ca votul unirii cu Ungaria sa fie unul pozitiv…o țara imbecila cu un popor cretin.

  2. Ionela Boicsuk Răspunde

    Trădători infecți.

    • Badescu Răspunde

      Nu…! Nu ei sunt tradatorii! Noi suntem niste kkti care am permis ascensiunea la putere, de 25 de ani, acestei grupari de ordinari, ca partid nu sunt, si pentru cateva voturi in plus in parlament, I-am lasat sa faca ce vor! Nu mai dau exemple de sovinism de prost gust, si nationalism prost inteles, ca sunt cu sutele! Repet, vina este a noastra, ca am permis asa ceva! Mergeti in Ungaria si incercati sa va permiteti oricare din sfidarile pe care si le permit ei aici, sa vedem, scapati intregi?! Sunt sigur ca nu, si pe buna dreptate! Acest asa zis partid, instiga de ani de zile, prin diverse gesture de neam prost! Interesant, traim de atatia ani impreuna aici, si nu am avut problem intre noi, pana nu a aparut gunoiul ala de Tokes, si scursura asta de imitatie de partid, numit UDMR!

  3. matroz Răspunde

    Eu cred ca e un gest total lipsit de eleganta al ungurilor si fara un motiv serios!Se dovedeste din pacate inca odata cine instiga la ura interetnica!Ce relevanta are un gest pur simbolic in mintea habotnica a ungurilor din Consiliul Judetean?Pacat ca avem un legiuitor slab si tolerant !Asa zisul partid ar trebui sa dispara , a facut prea mult rau convietuirii normale intre natii!E greu de crezut ca pot fi mai europeni decat li se permite,dar la cate prostii propagandistice fac,chiar ca sunt invechiti!

    • Tunde Răspunde

      Imagineaza-ti ca era vorba de semnat o foaie cu unirea simbolica a Transilvaniei cu Ungaria, nu crezi ca romanii din Consiliul Judetean ar fi iesit din sala? Gesturile simbolice AU relevanta! Altfel nu ar fi semnat nimica de la bun inceput.
      Si ca idee: doar 7% din moldoveni s-au declarat romani (restul moldoveni, ucraineni, rusi, etc), Deci strict pe baza cifrelor avea mai mult sens sa fie semnat o unire simbolica a Transilvaniei cu Ungaria. (dar dupa 100 de ani, in afara cifrelor nu ar avea deloc sens, si poate nici acesta nu ar fi fost semnat de maghairii din Consiliul Judetean :))

  4. Y mare 2 Răspunde

    Marinare,dacă au votat ieri că poți să faci puscărie acasă,nu te stresa, îi vom vedea în continuare…tot aici…

  5. Corect Răspunde

    Bine că știu semna tăieri de salarii , libertate pt infractori și alte porcarii. Votanții lor ar trebui să se gândească când votează pt că ăștia au fost în toate guvernele și părtași la toate mizeriile care îi afectează și pe maghiari. Dar vorba aia “Să fie de-ai noștri”. Să trăiți bine

  6. Norick Răspunde

    Oricum n-au avut deja spatiu suficient pe coala asta de 2 bani. 😉 Defapt scrisul lor de mana le reprezinta pe toti : niste crix-craxuri , ca si la gradinita. (grupa mica) :-))
    P.S. cu asta nu spun, ca ar fi fost gestul corect din partea iudemeristilor , dar chestia asta cu subsemnatul este iarasi o provocare foarte ieftina intre cetatenii satmarului. Sa nu inghititi momeala prea adanc….
    Toate cele bune ! :-))

    • y Răspunde

      Lasă. Au dreptul să spună ce vor până nu le dă cineva peste nas. Într-un exercițiu de imagine ce faci cu 3,5 milioane de români basarabeni semirusificați din 1812 încoace. Dacă s-ar înfăptui acum acea mare unire din nou, practic ne-am da un autogol mare. Situația nu e nici pe departe similară cu cea a Germaniei înainte de reunificare. Asta pe lângă faptul că majoritatea basarabenilor nu vor Uniea. De ce oare?

      • matroz Răspunde

        @y:sa nu spui ca se schimba compozitia etnica!Aveai mai multa minte!Si pana la unire ,cred ca ne mancam reciproc coliva!

        • y Răspunde

          @matroz, eu personal nu cred că este ceva fezabil. Iar de când cu UE asta să ne fie cea mai mare problemă. Oricum peste încă 100 de ani nu văd bine zona asta. La natalitatea țiganilor mă refer aici printre altele.

    • matroz Răspunde

      @Norik:gandesc aproape ca tine!Dar ,nu era o hotarare ,era o solidaritate.Ori asta au facut inconstientii nostri prieteni unguri:nu au sesizat acest lucru simplu! Daca acesta a fost gestul ,de ce trebuie neaparat ungurizat?Din pacate se vede orice ca o provocare-e chiar aiurea.Hai sa indemnam populatia romaneasca sa nu participe la Zilele Satmarului ca le organizeaza un primar ungur,hai sa le spunem sa nu mearga in Gradina Romei,nu stiu cum e pe ungureste,ca e Partium!Pana la urma cine suparare e locuitor al Satmarului?

      • Norick Răspunde

        @matroz : da , intr-adevar acuma au avut posibilitatea de a demonstra , ca la noi se “lucreaza” in echipa.
        Semnatura de pe hartia ala de la Serbanescu & Co. nu are nici o valoare politica / juridica etc.
        Nu trebuie sa ne jignim intre noi pentru asta – nu merita . 😉
        Mai bine sa facem planul pentru weekend – ma refer la capitolul “aprovizionare” (bere, mici , carnati etc….) :-)))

        • matroz Răspunde

          @Norik:i-a spune baci Norik,de unde gasesti mici buni,ca habaucii astia romano-unguri le-au stricat gustul….Daca poti sa-mi marturisesti,ca stiu ca voi de peste Tisa nu suportati mirosul micilor…Azi am pofta de ras!Sa ai zile cu soare desi toata lumea cere ploaie!Sper sa nu-mi puna mie in carca lipsa ploii,facand o asemenea urare!

          • Norick

            @matroz : la Kaufland gasesti de toate , sau daca vrei de calitate si nu industriala , la AF Debreczeni gasesti… :-)))
            Cat despre miros… cine vrea caldura,e nevoit sa ghiteasca si fum…. :-)))
            Weekend placut – evident cu soare si bucurie !!! 😉

          • y

            @matroz. Eu cumpăr carne și inclusiv mici doar de la măcelăria Weinberger a lui Huszti de pe Hașdeu de lângă Piața Mare. Eu sunt mulțumit și sunt cam pretențios la burtă.

          • Carmen

            I-ti recomand mici porc-vita de la Auchan-dar nu in ajun de sarbatoare.Sint mult mai condimentati ca oricare din oras (din cite a gustat sotul pina acum).Are gustul acela dulceag discret si usturoi ca in vremurile bune de mult apuse,cind si parizerul si cremvurstii erau facuti din carne,fara E-uri si aditivi.

          • matroz

            @all:Multumesc de sfat!

          • Norick

            @matroz : o sa te arde la buzunar daca incerci pe toate.. ☺️
            Weekend placut! ☺️ ? ?

  7. Andrei Răspunde

    Daca se semneaza e ok ! Numa’ ca ce faceti cu Găgăuzia ? Ii interziceti autonomia si lor , sau dati autonomie si aici in Partium si Secuime ? Trai bun cu baba , dragi frati romani intru Dumnezeu !

    • y Răspunde

      Bine zis. Semnarea acelei hârtii este din păcate un gest ieftin fără un substrat serios. Dacă nu e așa convingeți-mă. Și aștept ”laudele”.

      • Y mare 2 Răspunde

        Nu te laud ,dar te întreb,fară ranchiună, ce face UDMR -ul în afară de a fi o lipitoare!
        Nu vorbim de primarul cu capul mic!

      • matroz Răspunde

        @y:si va costa toata aiureala de Ungarie mare ,daca o semnati simbolic?

    • unu Răspunde

      Draga Andrei nu te stresa fa-ti bagajele si valea in Gagauzia. Iti promitem solemn ca o vom redenumi cum vrei tu. Poate ceva de genul Parti-Gagau-Secu….. .Imn avem ceva de genul ,,Acolo este tara tau,, Poate odata si odata ajungeti si voi acasa in …Mongolia.. You utat …..
      хороший способ….

      • Andrei Răspunde

        Hotia , nu se poate numi , numai hotie : ati furat Ardealul ! Astfel incat stralucitul vostru premier a mintit la trianon in felul urmator : poporul roman este profund dezamagit din cauza liniei de
        demarcatie tras(ulterior hotarul actual) , deoarece in serile calde de vara vantul lin poarta cantecele de leagan ale mamelor romance….din Debrecen , care este oras pur romanesc(mare premier pitic – ic bratianu) – azi s-ar putea sa fie adevarat , dar numai din cauza osenilor vosti’ , care de pe Aeroportul Debrecen invadeaza Europa de vest !!!!

        • Andrei Răspunde

          Dealtfel cu trimisu’ acasa….Albania este mai aproape ca Mongolia(eu asa am invatat la istoria adevarata…..ca mosii vostri erau pastori-ia vezi miorita , si tot manand de colo-colo oile ,odata au trecut Carpatii…..pentru care exista dovezi in bisericile unguresti din zona Huedin, care in insemnarile lor amintesc de primii aparitie a vlahilor cu opinci in jurul anului 1550 !!!!! Unde au fost dacii vostri liberi de la Decebal si pana in 1550 ? Lipsesc doar vreo 1450 ani ! Mincinosilor si falsificatorilor de istorie ! Deci pana la urma ati putea veni cu exemplul pozitiv , plecand catre Albania…nu sa dati aici sau oriunde indicatii “pretioase”

          • Escape

            Alo @matroz, rodica… si ceilalti postaci ieftinipsd-isti…nu aveti nicio replica la aceasta lectie de istorie 😉 ?

          • Uniotriumnationum

            Bai aplaudac securel ce esti un indobitocit de propaganda criminala ungureasca.. Vezi bai desteptule testele ADN comparative ale dacilor cu ale romanilor de astazi, ia vezi care sunt urmasi dacilor, daca va mai toleram mult auzim imediat, daca nu am auzit deja, ca ungurii sunt urmasii dacilor. Ma sterg la cur cu istoria pe care pretinzi ca o sti.

          • Norick

            Asta da replica civilizata… A ajuns internetu’ si in codru’…. :-)))
            @escape : la asa ceva te-ai gandit ?? :-))))

          • Danutz

            Dovada este limba noastra latina,ce am mostenit-o de la italienii ce ne-au invadat Ardealul incepand cu anul 100 dupa Hristos!!!!Asta nu vreti sa intelegeti,huni civilizati de austrieci!!!!

  8. klm Răspunde

    “Republica Moldova este un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil.” (Constituția Republicii Moldova 1.1.) Va aminteste de ceva?

  9. Zoltandrei Răspunde

    Ce fac ungurii e treaba lor! Se stie prea bine ca ne urăsc din toti rarunchiii, aici nu avem dubii! I- am vazut pe liderii lor de doi bani cum ii făceau propaganda deșănțată lui Viktor Orban, e clar încotro se îndreaptă. Dar treaba noastra, a majoritarilor, este cum ii tratăm pe românii trădători care au devenit slugile acestor sovini unguri? Ce spun penelistii care i-au vândut pe români, ungurilor? Aceasta e principala tema de dezbatere. Ce facem cu Iudele?

  10. Alex Răspunde

    Ma gandesc cum ar reactiona Rusia cand s-ar pune serios problema in cauza. Imediat si-ar activa serviciile de spionaj, pe care in treacat fie spus le-a perfectionat Putin cum a stiut mai bine(vezi cum s-au implicat rusii in alegerile din SUA), ar incepe destabilizarea statului roman(vezi cat de bine au reusit in Ucraina), si-ar activa diplomatia rusa profitand de lipsa de coeziune dintre statele UE(vezi ezitarile Frantei si Germaniei in problema Ucraineana dar si a altor state), ar trece la pregatirile militare intarind armata a 14-a din Transnistria si concomitent destabilizarea statului moldovean. Nici nu vreau sa ma gandesc ce ar urma apoi. Probabil ne-am putea baza pana la un punct pe americani, dar de jur imprejur nu prea am avea aderenti in isprava noastra. Cred ca e o mare prostie politica si ma bucur ca nici in partea UDMR nu vad niste minti mai luminate fiindca daca ei spera ca se vor uni vreodata cu Ungaria apoi asta se poate intampla numai daca romanii fac mari prostii.

    • matroz Răspunde

      @Alex: e o analiza din capul tau sau ti-a dictat-o vreun ungur ratacit?Pai e aceeasi problema cu visul hoinarilor unguri de unire a ce,cu ce??Picioare in apa rece fiule,pana la creer e mult!

      • y Răspunde

        @matroz, e cât se poate la subiect analiza lui @alex. Și mă repet. Despre ce naiba vorbim dacă marea majoritate a moldovenilor nu vrea re-unirea?

  11. cetatean Răspunde

    …nește țărani…!!!!

  12. Alex Răspunde

    @matroz. Vrei sa-ti scriu cum va reactiona Ungaria? Sau Serbia? Sau poate Bulgaria? Sa stii ca probleme am avea si din partea Ucrainei. N-ar fi rau sa te gandesti cum va reactiona Romania.

    • matroz Răspunde

      @alex:avand raspunsurile la toate presupusele intrebari,nu vad de ce am continua discutia!Imi plac previziunile ,daca vrei chiar sa-mi satisfaci curiozitatea,le astept pe portal.Pot fi si in format serial!

  13. Alex Răspunde

    @matroz. Incep cu Romania. Probabil ca deciziile le va lua Guvernul, Presedintele se va opune, vom ajunge la Curtea Constitutionala si in timp ce inamicii vor lovi fara mila noi ne vom intreba ce e de facut si cine trebuie sa faca. Ma opresc aici si crede-ma ca si mie mi-e cam greu.

    • matroz Răspunde

      @alex:Inteleg!E doar o lansare de opinie,cred ca fara vre-o intentie de finalitate,nici n-ar avea cum!Este totusi interesanta pozitionarea politicului satmarean.Cred ca ungurii din nou au ratat oportunitatea de-a fi inteligenti!

  14. cârcotaş Răspunde

    Ca român şi eu aş fi ieşit afară dar din alte motive.De ce n-a cerut dl.Cozma în PNL acest lucru iar PNL să ceară în parlament?De aia că politicieni fără anvergură vor să puncteze la apelul de seară pe teme care cer analiză şi prudenţă.Moldovenii pot face declaraţii de acestea pentru că la ei este ceaţă în problema asta.Dar să faci în România(care e o democraţie încă)acest lucru e descalificant.Bagatelizaţi tema cu aceste iniţiative.

  15. Macsim Răspunde

    Mihaela Crasnai ciuma rosie de la consiliul judetean

  16. y Răspunde

    @escape. Ceea ce nu prea se învață este că triburile indoeuropene tracice au migrat în spațiul dinte Carpați și Balcani în sec. V-Vi. î.e.n. din spațiul dintre fosta Bactria (actuala Tadjikistan și Afganistan) și munții Urali. Cam exact de unde au pornit și ungurii cu vreo 1500 mai târziu. Pentru că nici ungurii nu au migrat din Mongolia, numai că unele capete înfierbântate încearcă să plaseze acel loc cât mai departe posibil.
    PS. Pe timpul regelui maghiar Andrei (1176-1225) pentru recensământul blachilor din regat aceștia s-a adunat pe o moșie de lângă Sibiu. Au încăput.

  17. dr storm Răspunde

    nu sunt unguri, sunt doar , unguri adoptati de romania, unii stiu cum se numesc !

  18. Patriot Deveselu Răspunde

    Oare cel mai iubit om dintre pamanteni, marele domn Vladimir Putin, stapanul rachetelor, ce parere are despre unire?

    • Johny Cash Răspunde

      Problema se pune în felul următor. Dacă la aflarea veștii Putin se supără și ia măsuri, știut fiind că de fapt îl doare undeva de drepturi, legi, UE și alte chestii (vezi și Crimeea dar nu numai) acești semnatari viteji în care direcție o iau la fugă?

    • matroz Răspunde

      @patriot de fel:Daca de fiecare data in istorie ne intrebam ce parere are x sau y crezi ca faceam Romania Mare?Asta pe de o parte!Alta ar fi ca baiat destept fiind Cosma,si-a propus sa-si bata joc de unguri si de habotnicia lor!Si a reusit impecabil!S-au pozitionat ca niste fraieri impotriva poporului roman intr-o chestiune a carei relevanta in acest moment este egala cu zero!Si amai reusit sa incaiere pe portal pe unii care au chef sa-si puna mintea pe bigudiuri din cand in cand spre deliciul asistentei!

  19. Alex Răspunde

    S-a incercat doar sa se vanda pielea URSs-ului din Basarabia, problema e daca acesta se va lasa jupuit.

  20. Alex Răspunde

    Apropos de cei care ar trebui sa faca reunificarea, adica Presedintele si
    Primul ministru. Primul striga in gura mare, ca sa auda toata Europa ca cel de-al doilea sa-si dea demisia, al doilea nu se lasa si zice si el in gura mare ca sa auda americanii, israelienii si britanicii ca nu si-o da. Pana aici sa zicem ca este un echilibru, nu mai trebuie decat un al treilea ca sa sprijine un pic o parte si echilibrul se rupe. Rusia ne cunoaste ca-n palma si pe noi si pe basarabeni, eu cred ca deja au facute planuri cum si trebuie sa faca. De ce nu o fac inca este ca nici ei nu doresc sa aprinda vreun conflict in zona lor din care nu se stie ce poate iesi. Sunt destul de eficienti in actiuni, in Ucraina cu cateva gloante au luat Crimeea, restul lucrului l-au facut ucrainienii, batandu-se intre ei.

  21. alex Răspunde

    Dodon si Putin rezolva simbolic prostia,vrem sa deschidem cutia Pandorei?

  22. Alex Răspunde

    Traim o perioada cu multa iritare si agitatie internationala, cine va trage fasuri politice urat mirositoare va fi aspru admonestat de ceilalti. Prevad ca in urmatoarele perioade americanii le vor multumi iranienilor pentru sprijinul dat unor grupari arabe, probabil de aceea a fost tratat atat de bine Macron in vizita acestuia la Washington iar Merkel nu. UE ar trebui sa treaca rapid la federalizare stopand astfel rivalitatile etnice care incep sa apara in interior, tratand statele interne in mod egal prin distribuirea egala a bogatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.