Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

FOTO/VIDEO. Contrabandişti prinşi cu focuri de armă, în apropiere de județul Satu Mare

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate în zona de responsabilitate, 16.530 pachete cu țigări, în valoare totală de 193.700 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România. Pentru oprirea contrabandiștilor de țigări, care au lovit intenționat autovehiculul instituției si care nu s-au supus somațiilor legale, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase șapte focuri de avertisment.

În data de 12 aprilie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Sighetu Marmației a fost organizată, de către un echipaj al poliției de frontieră, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Pe timpul acțiunii, echipajul mobil al poliției de frontieră a identificat în trafic, pe raza localității Sighetu Marmației, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România, suspect că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control mașina respectivă, moment în care conducătorul auto și-a continuat deplasarea, ignorând semnalele efectuate de către polițiștii de frontieră. Drept urmare, s-a procedat la urmărirea mașinii pe o distanță de aproximativ 2 km, după care șoferul a schimbat banda de mers, acroșând intenționat autospeciala poliției de frontieră iar ulterior oprind în afara părții carosabile.

În acel moment, din mașină au ieșit două persoane care au încercat să fugă. Polițiștii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce și pentru că bărbații nu s-au supus, au fost trase șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. În urma acțiunii o persoană a fost reținută și identificată ca fiind Dănuț G., în vârstă de 27 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș. Tânărul a acuzat dureri abdominale, fiind transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmației pentru consult de specialitate, fără a necesita internare.

În urma primelor verificări efectuate, în mașină au fost descoperite două colete cu țigări, care conțineau cantitatea de 1.500 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 17.600 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și distrugere. Totodată, autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Sursa – Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.