Ultima actualizare: ieri, 21:05
Locale

FOTO. Învierea Domnului, comemorată de mii de credincioși, la Satu Mare

De la mic la mare, mii de sătmăreni au umplut străzile, sâmbătă noaptea, cu lumină și mult bine. Creștinii greco-catolici și ortodocși au sărbătorit Învierea Domnului, participând la slujba de Înviere, luând lumină și ducând la sfințit bucatele pregătite.

Bisericile ortodocse și greco-catolice au fost arhipline sâmbătă noaptea, când credincioșii s-au adunat la marea sărbătoare a Învierii. Străzile din Satu Mare au luminat până târziu în noapte de la lumânările pe care creștinii le-au dus la Înviere, alături de coșurile îmbelșugate și gândurile bune.

Cristos a înviat, au exclamat credincioșii prezenți la marea sărbătoare a Învierii. La final, după ce au luat lumină și le-au fost sfințite coșurile, cu toții s-au îndreptat către casă, unde au ciocnit ouă și s-au bucurat de masa de Paște alături de cei dragi.

Cristos a înviat! Sărbători în tihnă și bucurie!

7 comentarii

 1. Jackie Kocsan Răspunde

  Nu prea inteleg, de ce ortodocsii nu sarbatoresc si Craciunul dupa calendarul lor, Iulian… Pai daca Pastele asa, atunci si Craciunul fratilor in Cristos…

  • y Răspunde

   Pentru că regele de Hohenzollern Carol a dat un decret regal în acest sens pe vremuri. Fii liniștit dacă era după popi rămânea și Crăciunul să sărbătorim în ianuarie.

 2. DRIVER Răspunde

  Dracu si preotii de ortodocsi…niste oameni (specii) un mare ZERO .

 3. hun Răspunde

  DRIVER se pare ca sangele din alcoolul ce curge prin venele tale isi face de cap

 4. Driver Răspunde

  Normal ca am baut o bere, dupa ce …. Buna treaba a fost.
  Cristos a inviat fix de o saptamana. Acum la sapa cu voi, capsunariilor.

 5. Garuboz Răspunde

  Mare magar o fatat mata!

 6. Marius Răspunde

  Driver tot ce scri iti reflecta caracterul, deci ai un caracter de… Sarbatori fericite! Hristos a inviat! PS: Se scrie ”Hristos” , nu ”Cristos”! Documenteaza-te sa vezi fiecare cuvant ce inseamna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.