Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

FOTO. Meteor văzut din Satu Mare. “A fost foarte luminos și a durat 5-6 secunde”

Un meteor a fost văzut din Satu Mare. Duminică seara, la ora 21:47, ora de vară a României (18:47 UT), pe cerul nordic a apărut un meteor foarte strălucitor (bolid) care s-a deplasat pe bolta spre sud-vest mai mult de 60 de grade, scrie Astroinfo. Bolidul a durat cam 5 secunde, a fost verde și a ajuns să strălucească cam cât Luna Plină (magnitudinea -10 … -12). Martorii au auzit și boom-uri sonice, fiind posibil ca bolidul să fi produs și meteoriți.

Bolidul a fost observat din Germania, Cehia, Slovacia, Croația, Serbia, Ungaria și România.

Prima observație făsută publicaţiei Astroinfo din România îi aparține Ralucăi Danci din Sighetu Marmației. Aceasta a văzut bolidul din apropriere punctului de trecere a frontierei Sighetu Marmației-Solotvino la ora 21:47 și l-a descris ca apărând „din senin, ca o dâră foarte luminoasă, clară, verzuie, strălucirea fiind aproape constantă pe parcursul celor câteva secunde cât a fost vizibil bolidul”.

Ulterior, Adrian Danciu din Satu Mare a făcut şi el unele precizăti. “a avut culoarea verde mai deschis, a fost foarte luminos și a durat aproximativ 5-6 secunde”, a transmis sătmăreanul.

Fotografiile au fost realizate de Monika Landy-Gyebnar din Veszprem, Ungaria (fotografia cu peisaj) și de o cameră allsky aparținând Zselici Csillagpark, Ungaria.

Sursa: Astroinfo

2 comentarii

  1. haterule Răspunde

    Tu ai citit sa vezi ca scrie sursa de mai multe ori, sau numai bagi asa comentarii de ciuda ca n-au gasit tu primul stirea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.