Ultima actualizare: azi, 18:02

Locale

FOTO. Reguli stricte pentru amplasarea teraselor. Kereskényi: ,,Trebuie să facem ordine!”

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, alături de comisia de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare au verificat joi, 12 aprilie, documentațiile depuse de agenții economici care solicit amplasarea teraselor sezoniere.  Până în acest prezent, la biroul Control Comercial, Autorizații, Funcționare și Transport au fost depuse 49 de cereri, din care 39 de cereri au primit acordul primarului Kereskényi Gábor.

După verificarea documentațiilor, primarul a făcut o verificare în teren a teraselor din centrul municipiului Satu Mare, iar proprietarii ale căror teraselor nu respectă regulamentul au primit un termen de 7 zile pentru a se conforma.

“ Terasele sezoniere fac parte din peisajului urban a fiecărui oraș și au ocupat rapid mare parte din domeniul public, mai ales după ce a fost interzis fumatul în interiorul localurilor. În ultimii ani însă și în municipiul Satu Mare, diversitatea formelor, dimensiunilor și culorilor ce caracterizează aceste terase a devenit deranjantă, încât peisajul pare a fi scăpat de sub control. Am acordat aviz favorabil pentru amplasarea acelor terase care respect aliniamentul impus de noi, a celor care sunt recondiționate sau igienizate, a celor care nu îngrădesc circulația pietonilor și care nu afectează siguranța imobilelor învecinate, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea teraselor stabileşte o serie de reguli privind activităţile de alimentaţie publică desfăşurate, suprafeţele teraselor, tipul de mobilier, siguranţa cetăţenilor şi obligaţia agenţilor economici de a asigura condiţiile privind stabilitatea şi siguranţa imobilelor în dreptul cărora se amenajează terasele.                                                                                                

“Din păcate, unii agenți economici nu se limitează la o terasă, ci construiesc adevărate anexe, cu pereți, acoperiș, lucru pe care nu îl aprobăm. Trebuie să facem ordine și în acest domeniu de activitate, iar agenții economici care nu respectă regulamentul vor rămâne fără terase!”, a mai precizat primarul Kereskényi Gábor.

 Pentru a obţine avizul de amplasare a teraselor sezoniere, agenţii economici trebuie să depună mai multe documente care să conţină în mod obligatoriu autorizaţia de funcţionare emisă de Primăria Municipiului Satu Mare.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

 

 

12 comentarii

 1. Mae Răspunde

  Terase fără țigani vă rog !!!!!

 2. Marius Răspunde

  De ce nu iese primarul sa vada si gropile?
  PS: ,, – Sti de ce iubesc Romania?
  – De ce?
  – Pentru ca are gropite! ” :))

 3. Unul Răspunde

  De 3 zile se lucreaza la reparatii strazi desteptule!

 4. costan cecilia Răspunde

  Speram ca va dispare si terasa cafenelei ” La friends” de pe bdul Transilvania,
  care ocupa atat trotuarul cat si zona verde .

 5. Marcel Răspunde

  Obligatoriu umbreluțele sa fie de la Albu de la firma, sa aibă și anul asta asigurate vânzările la Heineken, Ciuc, șamd

 6. Hex Răspunde

  Acest prost de Catalin Kövári, nici macar de vorbit NU stie, ca noroc ca aici se scrie…
  Balbaie ca un tota…dadogos szerencsétlen.
  Nu stie sa vorbeasca, taximetrist picat,…nu e o meserie grea dar nici acolo NU a facut fata, saracul de el..
  Balbaitule ce esti

 7. Satmareanul Răspunde

  Acolo langa ei este si domnul care parcheaza in locuri interzise si nimeni nu il trage la raspundere, chiar politia locala spunea ca nu au ce sa ii faca, nerusinati cacati astea care lucreaza la primarie se cred Dumnezei!

 8. Stere Răspunde

  BOMBA de pe UNIVERSULUI din M16, vis a vis cu AVE IMPEX, cat o sa mai distruga imaginea cartierului, domnule primar? N
  NU VEDE NIMENI DE LA PRIMARIE CE MIZERIE ORDINARA E CARCIUMA AIA?

 9. misteaux Răspunde

  dar bomba plina de tigani din spatele casei de moda cat o sa mai existe cu miros de pisat si cu toti proxenetii la baut????

 10. MAE Răspunde

  Fără țiganii !!!!!!ok

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.