Ultima actualizare: azi, 13:54

Locale

HARTA. Viață în sărăcie. Satu Mare, prezent în clasamentul județelor cu cele mai mici pensii

La nivel naţional, sunt peste 4,650 milioane de pensionari care au muncit o viață întreagă, au plătit contribuții la stat şi în final s-au ales cu venituri sub 1.000 de lei. Există însă judeţe în ţară unde pensia medie coboară chiar şi sub acest prag de mizerie, scrie Jurnalul Național. Satu Mare se află în topul județelor cu cele mai mici pensii din România.

Cele mai mici pensii sunt în judeţele Botoşani şi Giurgiu, unde pensionarii primesc în medie 860, respectiv 864 de lei, cu 20% mai puţin decât pensia medie la nivel naţional. În clasamentul judeţelor cu cele mai mici pensii medii se mai află judeţele Vrancea (886 lei), Bistriţa (890 lei), Vaslui (891 lei) şi Satu Mare (893 lei).

În şase judeţe din ţară bătrânii trăiesc cu venituri sub 900 de lei, adică sub 195 de euro. Sunt zonele unde au existat cele mai puţine combinate şi uzine pe vremea comunismului. Zone unde majoritatea oamenilor au muncit în industraia textilă sau în cea alimentară cu salarii sub media naţională.

La polul opus, cel mai mare nivel mediu al pensiilor din România se înregistrează în Bucureşti, unde un bunic încasează o pensie medie de 1.362 de lei, cu 27% peste nivelul pensiei medii la nivel naţional, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Sursa – jurnalul.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.