Ultima actualizare: ieri, 20:30

Locale

Începe procesul lui Răzvan Rentea! Ce spun procurorii

Începe procesul lui Răzvan Rentea. Acuzat că și-a ucis cu sânge rece familia, Rentea va fi judecat la începutul lunii mai la Tribunalul Satu Mare.

Primul termen în procesul în care Răzvan Rentea este acuzat de uciderea părinților Gheorghe și Niculina Rentea și a bunicii sale Viorica Apan a fost fixat pentru data de 2 mai, la Tribunalul Satu Mare.

Reamintim că Răzvan Rentea a rămas în arest după ce Magistrații Curții de Apel Oradea au respins contestația formulată de acesta. Rentea solicitase plasarea în arest la domiciliu, însă judecătorii i-au respins din nou cererea. De asemenea, acesta nu și-a recunoscut faptele. Cu toate că și-a schimbat declarațiile de mai multe ori.

,,Deşi inculpatul R. R. M. neagă săvârşirea crimelor, probele directe şi indirecte administrate în cursul urmăririi penale îl indică pe acesta ca fiind autorul infracţiunii reţinute în sarcina lui. Fiind audiat cu privire la acuzaţia care i se aduce, inculpatul R. R. M. a oferit diferite situaţii de fapt, toate în totală contradicţie cu probele administrate. Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul R. R. M. şi-a schimbat declaraţiile în mod vizibil, în funcţie de probele care i-au fost prezentate.

Astfel, în primele declaraţii, date la momentul reţinerii şi arestării, atât în faţa procurorului cât şi a judecătorului, inculpatul R. R. M. a susţinut că a plecat din loc. Apa, jud. S- M, de la casa părinţilor săi, în jurul orei 17:00- 18:00 dar şi că în după-masa respectivă nu a vorbit cu mama sa. Fiindu-i solicitat să-şi dovedească susţinerea cu prezentarea istoricului convorbirilor telefonice din data de 23.11.2017 ( ziua crimei ), inculpatul R. R. M. a susţinut în primă fază că şi-a scăpat telefonul pe jos iar istoricul din ziua respectivă s-a şters, după care a susţinut că el a fost cel care a şters istoricul convorbirilor din data de 23.11.2017”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.