Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Magyar Lóránd s-a adresat din nou ministerului de resort privind situația Hotelului Sport

Deputatul UDMR, Magyar Lóránd, a adresat ministrului Tineretului și Sportului, Ioana Bran, o nouă serie de întrebări privind situația Hotelului Sport din municipiul Satu Mare, respectiv redarea în folosință a acestuia.

Magyar Lóránd a explicat faptul că ar fi necesar să se găsească în Satu Mare un loc de cazare pentru sportivi, deoarece Federația Română de Scrimă intenționează să deschidă un Centru Olimpic de Spadă în municipiu, iar Federația Română de Box și Federația Română de Lupte își doresc înființarea la Satu Mare a unor centre olimpice.

Prin intrebările adresate ministrului Ioana Bran, deputatul UDMR de Satu Mare a cerut explicații oficiale despre măsurile concrete preconizate a fi luate în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului pentru ca Hotelul Sport al cărui imobil se află, în prezent, într-o stare deplorabilă, deși merită o soartă mai bună, să își recapete eleganța de odinioară.

Autoritățile locale s-au angajat să renoveze din resurse proprii clădirea hotelului ,  cu condiția ca imobilul să fie transferat în administrarea municipiului , slujind astfel intereselor orașului și ale județului.

”Este important ca între Minister și autoritățile locale să existe o bună colaborare și să conlucreze pentru oraș și pentru județ. Astfel s-ar putea evita unele eșecuri, cum ar fi cel privind sala de scrimă Csipler Sándor, când Primăria Satu Mare a pregătit proiectul privind renovarea sălii de scrimă din fonduri europene, care a căzut din cauza refuzului Ministerului Tineretului și Sportului de a transfera dreptul de administrare, temporar, al sălii de scrimă către Primăria Satu Mare ”, a declarat Magyar Lóránd.

Deputatul a mai adăugat că din cauza unor astfel de situații, UDMR cere urgentarea descentralizării în instituțiile publice, deoarece este inadmisibil ca un minister să treacă peste deciziile luate la nivel local, în primul rând pentru că la București nu cunoaște nevoile comunităţilor locale.

9 comentarii

  1. Ardelean Răspunde

    Fix pix…

  2. Xxl Răspunde

    De ce pe bani sătmărenilor .Primaria nu poate gestiona un Hotel .Sal privatizeze .

  3. Marius Răspunde

    Vrea UDMR ul hotelul unde sa aibă sa facă chefuri. De fapt de asta le trebuie.
    Nu vor cumva după aceea sa-l dea episcopiei Româno catolice?

  4. Gabi Răspunde

    Prostalual ăla de Magyar nu știe nici sa vorbească limba română.ce hotel ii trebuie?
    Dar bine ca Votează toate mizeriile PSD ului! Despre asta ar trebui sa vorbească nu de aberații de astea

    • corector Răspunde

      @Gabi,să vedem ce avem noi aici……Prostalual(Prostalăul-dacă tot ai tastatură corespunzătoare)ăla de Magyar nu știe nici sa vorbească limba română(ce importanţă are in chestiune?Important e că ştii tu.).(Hopa,ce-i cu punctul acesta?Văd că continui cu literă mică după punct.)ce hotel ii trebuie?
      Dar bine ca V(?)otează toate mizeriile PSD(-) ului! Despre asta ar trebui sa vorbească nu de aberații(nu aberaţii-ai un ,,de” în plus)de astea(Vezi dacă ai folosit punctu aiurea?Ai rămas fără el chiar când aveai cea mai mare nevoie de el.)
      Concluzia o tragi singur(ă).

    • y Răspunde

      Găbiță dragă, noroc cu tine! Tu pur și simplu violezi limba ta scumpă și maternă. Așa este, marele y și cu un 2 la urmă? Ai vrea tu să găsești aici la ăsta dezacorduri, dar slabe șanse! De unde!

  5. Macsim Răspunde

    Lasati ca pana nu isi face mendrele ministrul Bran cu tovarasii de partid, nu ii va interesa de bunul mers al orasului

  6. terren Răspunde

    a incercat gal sa faca ceva cu hotelul si sa il puna la punct dar l-au mazilit. o sa ajunga hotelul asta ca si dacia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.