Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Pesta porcină continuă să amenințe. Un nou transport de produse alimentare, confiscat la Halmeu

În urma controalelor efectuate în Punctul de Inspecție la Frontieră Halmeu, împreună cu Biroul Vamal Halmeu și Poliția de Frontieră, a fost supusă sechestrului / reținerii oficiale, cantitatea de 16 de kg de produse alimentare , în valoare  de 352 lei. Din produsele reținute au fost recoltate probe pentru examene de laborator. După confiscare, produsele respective au fost dirijate, pentru incinerare, către o unitate de ecarisare autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Având în vedere situația epizootologică din ultima perioadă, cu privire la apariția focarului de Pestă Porcină Africană, în localitatea Bercu Nou, aglomerările de animale și expozițiile de animale, din localitățile Botiz, Turulung, Halmeu, rămân închise.

În localitățile cuprinse în zona de supraveghere, având o rază de 10 km, este interzisă scoaterea animalelor din exploatațiile non profesionale, precum și orice fel de mișcare a suinelor în localitate sau între localități.

Suinele domestice din exploatațiile non profesionale trebuie ținute obligatoriu numai în spații închise, iar acestea nu vor fi hrănite cu resturi alimentare provenite din mâncarea gătită în familie. Se va evita contactul suinelor domestice cu porcii mistreți. Scroafele / vierii nu vor fi scoase / scoși din exploatație în scopul montei cu alte suine provenite din alte exploatații.

Sursa – DSVSA Satu Mare

Un comentariu

  1. abc Răspunde

    Daaa. Atacul untului și cașcavalului ucrainean. Că și aia porcul dă, nu-i așa copii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.