Ultima actualizare: azi, 10:34

Publicitate

PREMIERĂ. Autonet va prezenta primul sistem de depozitare robotizat din țară, AutoStore

Segmentul aftermarket auto și cel logistic așteaptă cu mare interes târgul Autonet Mobility Show, care urmează să aibă loc pe 5 mai, în cadrul căruia liderul de piață din domeniul pieselor și serviciilor auto va prezenta, printre multe altele, primul sistem de depozitare robotizat din țară, denumit AutoStore.

300 de reprezentanți ai expozanților așteaptă vizitatori din întreaga țară la cea de-a unsprezecea ediție a evenimentului, pentru a vizita cele 117 standuri ale Autonet Mobility Show. Ținând cont de faptul că evenimentul de anul acesta va fi unul cu totul special, oragnizatorii se așteaptă la cel puțin 5.000 de oaspeți din rândul profesioniștilor auto din România. În locul obișnuitului centru de expozițional din capitală, show-ul din acest an va fi găzduit de propriul centru logistic al Autonet, aflat lângă București, în localitatea Popești-Leordeni. Având o suprafață de 17.000 de metri pătrați, noua locație va oferi atmosfera și calitatea obișnuite, însă atracția principală va fi reprezentată de depozitul robotizat AutoStore, singurul echipament de acest tip din țara noastră, dar și din regiunea Europei de Est.

Denumit AutoStore, inovativul depozit robotizat a fost dezvoltat de o firmă norvegiană și funcționează utilizând principii total diferite față de sistemele logistice de depozitare obișnuite. Până acum, în majoritatea cazurilor, ne întâlneam cu depozite în care motostivuitoarele circulau printre rafturile cu produse, iar din cauza acestor coridoare, capacitatea de stocare a locației era utilizată în proporție de doar 40-50%. Față de aceste depozite, AutoStore utilizează perfect spațiul, iar viteza sistemului este extraordinară: roboții se deplasează deasupra modulului de depozitare și așează lăzile logistice speciale una peste alta. Modulul AutoStore al Autonet are o amprentă de 3.000 de metri pătrați și încorporează nu mai puțin de 80.000 de compartimente de depozitare, în timp ce 65 de roboți agili se ocupă de aprovizionarea și furnizarea produselor. Sistemul AutoStore, construit de firma germană Element Logic, dispune de 15 puncte de aprovizionare și furnizare care funcționează cu o eficiență incredibilă: sistemul poate prelucra și furniza marfa pentru aproape 7.000 de linii de comandă în fiecare oră! 80% dintre comenzile venite în centrul de distribuție din Popești-Leordeni sunt prelucrate prin AutoStore, iar diferența este tratată de partea de depozit tradițională, care însă ascunde, la rândul său, numeroase soluții și dezvoltări moderne, cum ar fi echipamente de depozitare rezistente la cutremure, sectoare multi-etajate, sistem conveior, sisteme de stingere a incendiilor, etc.

Datorită structurii sale modulare, întregul sistem AutoStore, atât partea de depozitare, cât și roboții, poate fi extins în orice moment.

Investiția de mai multe milioane de euro are ca scop, pe lângă funcția de depozitare, deservirea cât mai rapidă și fără greșeală a clienților Autonet din regiunea arondată centrului de distribuție de lângă București.

În anii care urmează, va fi construit un nou depozit AutoStore care va contribui la dezvoltarea rețelei logistice a companiei care, în acest moment, își deservește clienții din România prin intermediul a 66 de depozite.

 

Autonet Mobility Show este o expoziție profesională cu caracter B2B, și este cel mai important târg al segmentului aftermarket auto românesc, pe care compania sătmăreană îl organizează a unsprezecea oară. Expozanții evenimentului sunt producători de piese de schimb și accesorii auto europeni și de peste ocean, în timp ce vizitatorii fac parte dintre clienții Autonet Import, mai ales ateliere de reparații, magazine de piese, operatori de flote, etc.

Înființată în anul 1996, în Satu Mare, Autonet Import este firma cu cea mai mare cifră de afaceri din județul nostru, fiind de 15 ani liderul pieței românești în furnizarea pieselor de schimb și a serviciilor aftermarket, și având în prezent 1.400 de angajați. Încă de la început, sediul central al companiei a fost în Satu Mare. În decembrie 2015, Grupul Autonet și-a unit forțele cu elvețienii de la Swiss Automotive Group (SAG), devenind împreună unul dintre cei mai importanți jucători europeni din domeniu, desfășurându-și activitatea în opt țări de pe continent și ajungând la o cifră de afaceri de aproape un miliard de euro.