Ultima actualizare: ieri, 20:48
Locale

Pagube de 30.000 de lei pentru Poliţia de Frontieră, la Cămărzana. Se cer bani de la Guvern

Prefectul Darius Filip a convocat astăzi în şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), pentru analizarea acţiunii de constatare şi evaluare a pagubelor produse în urma fenomenelor meteorologice periculoase  din data de 17.03.2018 în localitatea Cămărzana la Repetorul de radio comunicaţii Piatra Corni.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare a adoptat Hotărârea nr. 2/05.04.2018 de aprobare a procesului verbal  privind constatarea şi evaluarea pagubelor produse în urma fenomenelor meteorologice periculoase, document întocmit urmare a deplasării în teren a  Comisiei numită prin ordinul prefectului judeţului Satu Mare nr. 61/2018. Pagubele au fost produse de prăbuşirea a doi arbori, urmare a intensificărilor vântului.

Potrivit prefectului, repetroul de comunicaţii aparţine Poliţiei de Frontieră, pagubele fiind de aproximativ 30.000 de lei plus TVA.

Tot în cadrul şedinţei, directorul executiv al DSVSA, Nicolae Dumuţa a prezentat detalii privind produsele alimentare infestate cu virusul pestei porcine africane descoperite la Vama Halmeu iar directorul Direcţiei Silvice Satu Mare, Marcel Forţiu,  a informat CJSU despre acţiunea de evaluare a pagubelor produse de aceleaşi fenomene fondului forestier aflat în administrare.

Prefectul judeţului Satu Mare a dispus ca în baza acestei hotărâri să se elaboreze documentaţia pentru un proiect de Hotărâre care se va înainta Guvernului României în vederea alocării unor sume din fondul de intervenţie, sume necesare pentru acoperirea pagubelor constatate la obiectivul de comunicaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.