Ultima actualizare: ieri, 22:59
Locale

Proiect: Jumătate din amendă, achitată în 15 zile, în loc de 48 de ore

Amenzile vor putea fi achitate la jumătate din sumă în termen de 15 zile calendaristice, nu în 48 de ore, așa cum prevede acum legea, conform unui proiect inițiat la Senat de peste 50 de parlamentari.

Autoritățile vor să crească încasările la bugetul local printr-un proiect care să modifice regulile actuale privind plata amenzilor, cum sunt cele de circulație. Autorii unui proiect de lege vor ca această perioadă să fie mărită de la 48 de ore la 15 zile lucrătoare. Ei consideră astfel că proiectul va conduce la creșterea încasărilor la bugetele locale.

“Contravenientul poate achita, pe loc sau în termen de cel mult 15 zile lucrătoare de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute în actul normativ, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal. În actul normativ de stabilire a contravențiilor această posibilitate trebuie menționată în mod expres. Termenul care se sfârșește într-o zi de sărbătoare legală sau când serviciul este suspendat se va prelungi până la sfârșitul primei zile de lucru următoare,” se arată în proiectul de lege.

Noile prevederi ar urma să intre în vigoare în termen de 3 luni de la adoptarea proiectului de lege.

Sursa – profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.