Ultima actualizare: azi, 22:11

Locale

Recomandări de la polițiști pentru minivacanța de 1 Mai

Și în perioada minivacanţei de 1 Mai, poliţişti vor fi la datorie pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor. Cu un plus de vigilenţă, vă puteţi bucura de clipe minunate, feriţi de evenimente neplăcute în minivacanţa de 1 Mai.

Pentru ca în minivacanţa de 1 Mai să fiţi feriţi de evenimente neplăcute, poliţiştii vă recomandă să adoptaţi un minim de reguli de autoprotecţie.

La cumpărături evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar!

Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!

În cazul în care plecați de la domiciliu încuiaţi toate uşile şi geamurile, chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute;

Nu depozitaţi la vedere (la uşă, pe balcon, la poartă) ambalajele bunurilor cu o valoare ridicată, deoarece pot atrage atenţia spărgătorilor de locuinţe!

Evitaţi să anunţaţi plecarea de acasă, prin postări pe site-urile de socializare! Pregătirile pentru deplasare trebuie să fie făcute cât mai discret.

ÎN ATENŢIA CETĂŢENILOR CARE PLEACĂ ÎN MINIVACANŢĂ CU AUTOTURISMUL PERSONAL:

Pe lângă confortul oferit de o călătorie cu autoturismul personal, pe traseu pot apărea diferite probleme. Pentru a le evita, pentru a nu deveni victima unor infracţiuni de furt din sau de auto, e bine să ţineţi cont de următoarele sfaturi:

Asiguraţi-vă  de buna funcţionare a autoturismului!

Stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii!

Dacă traseul este mai lung, e bine să vă căutaţi cel puţin încă un partener de drum pentru a vă ajuta le nevoie!

Alegeţi locurile de parcare special amenajate sau zonele bine luminate şi aflate la vedere!

Dacă doriţi să vă odihniţi puţin nu opriţi în locuri necunoscute şi mai ales izolate!

Căutaţi popasurile special amenajate în acest sens!

Autoturismul nu trebuie părăsit dacă este încărcat cu bagaje sau are expuse la vedere obiecte care ar putea tenta (casetofoane, genţi, borsete, telefoane mobile, aparate foto, detectoare radar sau aparate GPS etc.)!

Indiferent de perioada pentru care părăsiţi autovehiculul, nu uitaţi să conectaţi sistemul de alarmă!

Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul! Nu luaţi în maşină persoane necunoscute şi mai ales pe timpul nopţii!

Când aveţi sau când vi se semnalează vreo defecţiune tehnică, luaţi-vă toate măsurile de siguranţă pe durata remedierii acesteia!

Dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului.

ATENŢIE!

Spărgătorii vor profita de fiecare clipă  de neglijenţa manifestată în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră, astfel încât mai mult interes în protecţia bunurilor ce le deţineţi, vă va scuti de neplăceri.

În cazul în care sunteţi victima unei infracţiuni, apelaţi cu încredere Poliţia la numărul pentru apeluri de urgenţă 112!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.