Ultima actualizare: ieri, 20:43

Locale

Unitatea de Primire Urgențe intră în modernizare! Proiect de milioane pentru extinderea și dotarea UPU

Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean Satu Mare intră într-un amplu proces de modernizare și extindere. Consilierii județeni au votat astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean, proiectele de hotărâre care vizează reabilitarea, extinderea și dotarea unității spitalicești, dând astfel undă verde pentru începerea lucrărilor.

Valoarea totală a proiectului ”Modernizare, extindere și dotare Unitate de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare” este în cuantum de 7.792.103,10 lei. ,,Este un proiect în valoare totală propusă de 7,8 milioane de lei, din care 6,8 milioane fonduri nerambursabile. În condițiile în care proiectul trece de filtrul administrativ are finanțare asigurată. Atsfel, într-o perioadă de aproximativ 22 de luni UPU poate fi extins cu 400 de metri pătrați, construiți pe 2 nivele. Astfel s-ar separa în totalitate toată linia de primire urgențe pentru copii și s-ar dota UPU cu computer tomograf de ultimă generație, plus alte multe dotări”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

 

Această investiție ar reduce cu mult și timpii de așteptare la Unitatea de Primire Urgențe, în condițiile în care, anual, peste 60.000 de oameni trec pragul UPU.

,,Timpii de reacție vor fi mai mari în condițiile în care dotările ajută la diagnosticarea mult mai rapidă a pacienților, iar asta înseamnă că cei 60.000 de oameni care anual ajung la Unitatea de Primire Urgențe vor avea mult mai puțin de așteptat”, a mai precizat șeful CJ.

 

 

3 comentarii

  1. mipudeco Răspunde

    Poate vor ramane niste bani sa se puna in fata sectiei de ortopedie, etajul IV, unde scaunele existente nu sunt nici pe departe suficiente. Oameni cu piciorul rupt sau cu mana in ghips stau la rand in picioare minute sau chiar ore. Oare sa fie asa de scump un scaun? Spatiul nu e foarte mare, insa mare este numarul bolnavilor care au treaba pe acolo. Macar 10 scaune, va rog!

  2. radu Răspunde

    Ar fi bine sa investiti si in medicamente… sa nu mai patesc ca de la urgenta primesc reteta sa merg la farmacia de garda sa cumpar 2 fiole si sa revin iar.

  3. Marius Răspunde

    ”mipudeco” si ”radu” voi sunteti si saraci si cu pretentii :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.